obchodné

Ako otvoriť kadernícky salón

Ako otvoriť kadernícky salón

Video: Kadernícky salón Creative MT v Bardejove 2024, Júl

Video: Kadernícky salón Creative MT v Bardejove 2024, Júl
Anonim

Klenotný salón je veľmi krásna, ale pomerne komplikovaná záležitosť. Aby sa to stalo ziskovým, musíte si vybrať ten správny sortiment, nie prepočítať umiestnenie obchodu a obratne prestavať od konkurencie. Vyberte si správny formát - od toho závisí okruh zákazníkov a sortimentná a cenová politika budúceho salónu.

Image

Budete potrebovať

  • - štatút samostatného podnikateľa alebo právnickej osoby;

  • - osvedčenie z dozoru nad testom;

  • - priestory;

  • - personál;

  • - obchodné vybavenie.

Návod na použitie

1

Získajte svedectvo z Puncovnej kancelárie. Poskytuje právo obchodovať s klenotmi, ich skladovaním, výrobou, ako aj s činnosťami pešiaka a je platný 5 rokov od dátumu vydania.

2

Rozhodnite sa, v akom formáte budete pracovať. Môžete otvoriť showroom s viacerými značkami so spotrebným tovarom alebo staviť na exkluzívne produkty známych značiek.

3

Vyberte si dobré miesto. Môžete zostať v jednom z nákupných centier alebo otvoriť salón so samostatným vchodom z ulice. Vyberte si centrálne oblasti alebo hlavné ulice vzdialených oblastí. Je žiaduce, aby sa banky, prestížne administratívne centrá a dobré reštaurácie nachádzali v blízkosti obchodu. Čím je sortiment drahší a prestížnejší, tým „centrálnejšie“ by malo byť miesto salónu.

4

Nájdite vhodných dodávateľov. Z nich sa môžu stať ruské klenotnícke továrne, súkromné ​​dielne alebo distribútori známych zahraničných značiek. Potenciálnych partnerov nájdete na priemyselných výstavách - ruských aj zahraničných.

5

Vyberte si ten správny sortiment. Choďte do iných salónov a zistite, čo je osobitne žiadané. Nezabudnite vziať do úvahy názory dodávateľov - dobrý partner vám pomôže zostaviť zoznam prístupov, ktoré sa predávajú obzvlášť aktívne. Čím širší sortiment, tým viac potenciálnych kupcov budete môcť prilákať. Rozšírte ju o interiérové ​​predmety z drahých kovov, značkové stolové striebro a ďalšie exkluzívne predmety.

6

V klenotníctve je akceptovaná prax práce s odloženou platbou - to znamená, že dodávateľovi môžete zaplatiť po predaji šperkov. Tento prístup vám pomôže ušetriť pracovný kapitál. Nezabudnite zvážiť možnosť predobjednávky katalógov - takáto služba vzbudzuje dôveru zákazníkov.

7

Vykonajte opravy v obchode. Postarajte sa o dobré osvetlenie a nainštalujte viac zrkadiel. Interiér by mal byť stručný, hlavnou vecou v dizajne šperkárskeho salónu je samotná dekorácia. Vyvarujte sa farebných stien, svetlých farebných škvŕn, rozmerného nábytku.

8

Získajte dobré a drahé vybavenie. Budete potrebovať zasklené vitríny, zvislé stojany so zrkadlovými panelmi a stĺpikové skrinky. Všetky vitríny a skrinky by mali byť vyrobené z nerozbitného skla, vybavené spoľahlivými zámkami a alarmom. Okrem toho sú potrebné trezory na odstránenie šperkov pred zatvorením obchodu.

9

Experimentujte s osvetlením. Na predvádzanie šperkov je vhodné vrchné a bočné svetlo, ako aj bodové svetlo, ktoré umožňuje demonštrovať konkrétnu dekoráciu. Diamanty, rubíny a smaragdy sú obzvlášť účinné v umelom svetle a turmalíny a perly v prirodzenom svetle. Žlté a ružové zlato potrebuje teplé spektrum, strieborné, biele zlato a platina potrebujú studené. Majte na pamäti, že niektoré kamene horia, takže svetlo na ne by malo byť rozptýlené a nie príliš silné.

10

Zvážte poskytnutie ďalších služieb. Klenotník môže pracovať vo vašom salóne, je schopný vyčistiť a vyleštiť šperk, vyryť ho, zmeniť veľkosť prsteňa alebo vložiť padlý kameň. Niektoré obchody ponúkajú služby odhadcov a dokonca aj záložne a nákupy. Takáto služba však nie je vhodná vo všetkých obchodoch.

11

Postarajte sa o organizáciu reklamnej spoločnosti. Rozsah a výber rôznych reklamných médií závisí od formátu vášho salónu. Obchody špecializujúce sa na bižutériu pre masový trh by sa mali sústrediť na distribúciu letákov, inštaláciu stojanov a chytľavé, viditeľné označenie. Stimulačné akcie tiež fungujú veľmi dobre, napríklad predaj dvoch šperkov za cenu jedného. Exkluzívne salóny inzerujú inak. Budete musieť minúť peniaze na rozloženie a články v dobrých lesklých časopisoch. Vytvárajte prezentácie a súkromné ​​displeje šperkov pre svojich zákazníkov, organizujte spoluvlastnícke podujatia s partnermi. Pre drahý obchod je hlavnou vecou prítomnosť pravidelných verných zákazníkov. Nájdite si čas a úsilie na ich získanie.

Odporúčaná