obchodné

Ako prejsť na zjednodušené

Ako prejsť na zjednodušené

Video: Moje dieťa objavilo Pokémon - čo s tým?! 2024, Júl

Video: Moje dieťa objavilo Pokémon - čo s tým?! 2024, Júl
Anonim

Prejdite na zjednodušený daňový systém (STS), ktorý sa často označuje ako zjednodušený daňový systém, má nárok nielen na právnickú osobu, ale aj na individuálneho podnikateľa (IP). To si nevyžaduje špeciálne znalosti a skúsenosti. V porovnaní so všeobecným daňovým systémom má zjednodušená žena niekoľko výhod, ktoré sú pre podnikateľov atraktívne. Platia iba jednu daň, respektíve šetria peniaze, namiesto niekoľkých predložia jedno vyhlásenie, vedú záznamy podľa zjednodušeného systému.

Image

Budete potrebovať

  • - články daňového zákonníka Ruskej federácie „o zjednodušenom daňovom systéme“;

  • - formulár žiadosti o prechod na zjednodušený daňový systém;

  • - TIN, PPC pre právnickú osobu;

  • - DIČ pre jednotlivého podnikateľa;

  • - pas pre individuálneho podnikateľa;

  • - tlačiť.

Návod na použitie

1

Ak chcete zmeniť podnik alebo jednotlivého podnikateľa zo všeobecného daňového systému na zjednodušený, oboznámte sa s požiadavkami stanovenými v článku 346.12 daňového poriadku a skontrolujte, či sú úplne k dispozícii vo všetkých podmienkach. Požiadavky sa nevzťahujú iba na novovytvorené organizácie alebo jednotlivých podnikateľov, aj keď ich ďalšie činnosti musia byť v súlade s článkami daňového poriadku Ruskej federácie „O zjednodušenom daňovom systéme“.

2

Po doručení dokladov o registrácii právnickej osoby alebo samostatného podnikateľa do piatich dní predložte žiadosť o prechod na zjednodušený daňový systém a pošlite ho daňovému úradu v mieste registrácie.

3

Pokiaľ ide o dlhodobú implementáciu činností, ktoré sa týkajú všeobecného daňového systému a chcú prejsť na zjednodušenie, podajte žiadosť od 1. októbra do 30. novembra súčasného obdobia. V takom prípade sa prechod na zjednodušený daňový systém uskutoční budúci rok.

4

Kontaktujte daňový úrad. Vyplňte formulár žiadosti o prechod na zjednodušenie dvojmo. Pozorne si prečítajte jeho obsah. Ak máte akékoľvek otázky, kontaktujte daňového úradníka a požiadajte ho o vysvetlenie, ako ho vyplniť. Zistite, aké sú pravidlá na podanie žiadosti o prijatie oznámenia o prechode na zjednodušený daňový systém, ktorý sa predkladá spolu so žiadosťou.

5

Použite právny systém „Consultant Plus“, v ktorom nájdete formulár žiadosti, prečítajte si vysvetlenia k nemu a vyplňte ho v dvoch kópiách. Okrem toho požiadajte o to, aby vám v budúcnosti bolo možné dostať oznámenie o použití zjednodušenia, v ktorom bude uvedený dátum podania žiadosti.

6

Uveďte čas daňovej služby a hodiny ich prijatia. Obráťte sa na daňového inšpektora a odovzdajte mu vyhlásenie o prechode na zjednodušenie a žiadosť o oznámenie. Jednu kópiu žiadosti nechajte na daňovom úrade a druhú si vezmite pre seba, keď ste predtým požiadali o pečiatku daňového úradu, podpis a prepis podpisu zamestnanca, ktorý dokument prijal, a uveďte aj dátum jeho prijatia.

7

Zistite od daňového úradu o podmienkach posudzovania žiadosti a dátume prijatia oznámenia o prechode na zjednodušenie. Vezmite telefónne číslo oddelenia oznámení.

8

Pri telefonovaní na daňového úradníka skontrolujte informácie o pripravenosti oznámenia, čase jeho prijatia a dostupnosti potrebných dokladov.

Venujte pozornosť

Pri prechode na zjednodušený daňový systém zvážte všetky jeho výhody a nevýhody. Pri uplatňovaní zjednodušenia nemôžete vykonávať určité typy činností, otvorené pobočky a zoznam výdavkov má prísne obmedzenia.

Užitočné rady

Lehota na vydanie oznámení o prechode na USN by mala byť päť pracovných dní odo dňa podania žiadosti. Toto oznámenie musí byť predložené, aby sa mohlo ďalej predložiť na žiadosť dôchodkového fondu, ako aj iných fondov. Dôvodom je skutočnosť, že daňovníci, ktorí používajú zjednodušený daňový systém, majú výrazne nižšie sadzby príspevkov ako organizácie, ktoré používajú spoločný systém.

  • Daňový zákon Ruskej federácie Kapitola 26.2. Zjednodušený daňový systém. Článok 346.11. Všeobecné ustanovenia
  • Daňový zákon Ruskej federácie Kapitola 26.2. Zjednodušený daňový systém. Článok 346.12. platcovia
  • Formy daňového účtovníctva a výkazníctva. Žiadosť o prechod na zjednodušený daňový systém
  • Prechod z UTII na zjednodušené

Odporúčaná