management

Ako nalákať klienta od konkurencie

Ako nalákať klienta od konkurencie

Video: TEST 2021 Mercedes S W223 * dokáže veci o ktorých nesnívame 2024, Júl

Video: TEST 2021 Mercedes S W223 * dokáže veci o ktorých nesnívame 2024, Júl
Anonim

Lákavým zákazníkom od konkurenta je sen každého riaditeľa a majiteľa organizácie. Po prvé, spoločnosť tak môže zaberať veľký podiel na trhu, a po druhé, oslabovať postavenie súpera. Existuje niekoľko spôsobov, ako prilákať klienta od konkurencie.

Image

Budete potrebovať

Kontakty zákazníkov konkurentov, komerčná ponuka, prostriedky na reklamu.

Návod na použitie

1

Zavolajte konkurenčným zákazníkom. Táto metóda bude najrelevantnejšia pre mobilných operátorov, pretože môžu vyhodnotiť, ktorí používatelia operátorov najčastejšie kontaktujú svojich zákazníkov. Budú tak môcť sledovať počet osôb, na ktoré sa môžete následne obrátiť so ziskovou ponukou.

2

Pošlite e-mailom zákazníkom svojej konkurencie. Na tento účel predložte návrh, v ktorom je potrebné uviesť všetky výhody spolupráce s vami. Problém spočíva v tom, že zistiť adresu osoby nie je také jednoduché.

3

Vytvorte si newsletter. Ak to chcete urobiť, vytlačte letáky a vložte ich do poštových schránok zákazníkov konkurencie.

4

Navštívte potenciálnych zákazníkov. Táto metóda je vhodná pre poskytovateľov internetových služieb, ktorí práve začínajú spracúvať konkrétnu oblasť, v ktorej je konkurent.

5

Postavte sa pred kanceláriu konkurenta. Takto môžete vždy „chytiť“ klienta, ktorý využíva alebo bude využívať služby konkurentov spoločnosti. Za týmto účelom môžete umiestniť promotéri alebo nainštalovať billboard.

6

Navrhnite reklamu. Musíte starostlivo zvážiť podmienky, ktoré budú prínosom pre zákazníkov vašej konkurencie. Nižšie ceny, vyššia kvalita, darčeky a iné vernostné systémy. Akciu môžete nahlásiť v médiách a televízii.

7

Zorganizujte špeciálnu propagáciu pre konkurenčných zákazníkov. Napríklad, keď odošlete zľavovú kartu konkurentovi, môžete ponúknuť svoju vlastnú a dobrú zľavu na nákup vášho tovaru a využívanie vašich služieb.

Venujte pozornosť

Pamätajte, že ak vážne prechádzate cestou k svojim konkurentom, môžu vás žalovať. Sudca často uznáva poškodeného ako právo a môže stanoviť výšku pokuty, ktorú zaplatí bezohľadný konkurent.

  • Manažment odpočúvania
  • ako lákajú konkurenti

Odporúčaná