ostatné

Ako prepravovať tovar cez hranice

Ako prepravovať tovar cez hranice

Video: TRIV - sťahovanie, preprava tovaru 2024, Júl

Video: TRIV - sťahovanie, preprava tovaru 2024, Júl
Anonim

Dovoz / vývoz tovaru na colné územie našej krajiny je prísne regulovaný postup podľa zákona, ktorého implementácia je odlišná pre jednotlivcov aj podnikateľov.

Image

Budete potrebovať

- dokumenty pre dovážaný tovar.

Návod na použitie

1

Keď občania prekračujú hranice Ruskej federácie a prepravujú so sebou akýkoľvek druh tovaru, musia sa dodržiavať požiadavky stanovené na dovoz a vývoz tovaru. Tieto pravidlá sa uplatňujú v závislosti od toho, či je daný občan fyzickou osobou alebo či dovážaný / vyvážaný tovar súvisí s podnikateľskou činnosťou daného občana. Rozdiel v pravidlách je spôsobený predovšetkým potrebou zaplatiť clo.

2

Podľa pravidiel, ktoré nadobudli účinnosť 1. 7. 2010, sú jednotlivci, ktorí dovážajú tovar na územie krajiny, úplne oslobodení od všetkých ciel, ak spĺňajú určité podmienky pre tovar:

- jeho dovoz sa prepravuje v sprievodnej / nesprevádzanej batožine;

- nie je určený na obchodné alebo priemyselné činnosti;

- celková hmotnosť nie viac ako 50 kg;

- celkové náklady nie viac ako 1500 EUR podľa výmenného kurzu CBR v deň dovozu.

3

Osobitné požiadavky sa týkajú dovozu alkoholických výrobkov (nie viac ako 3 litre) a tabakových výrobkov (najviac 250 gramov) na osobu.

4

Dovoz a vývoz meny sa nevykazuje, ak výška hotovosti v akejkoľvek mene nepresiahne 10 000 USD. Ak je po ruke väčšie množstvo, musí sa naň vydať colné vyhlásenie (obsah bankových kariet nepodlieha colnému vyhláseniu).

5

Pre súkromných podnikateľov dovážajúcich tovar na obchodné činnosti sa stanovujú pravidlá platenia štátnych povinností a dodržiavania hospodárskych politík Ruskej federácie. Dopravca musí dodať tovar na jeden zo zákonne stanovených kontrolných stanovísk (môže sa líšiť pre rôzne druhy tovaru) a predložiť balík dokladov na colné vybavenie, ktorý závisí okrem iného od prepravy, ktorou sa tovar prepravuje.

Venujte pozornosť

Doteraz sa zaviedla jednotná forma colného vyhlásenia, ktorá sa musí vyplniť pre všetky druhy prepravovaného tovaru, ktorý je predmetom colného vyhlásenia.

Užitočné rady

Malo by sa vopred objasniť, či existuje kvóta alebo zákaz tovaru, ktorý chcete dovážať na územie Ruskej federácie.

ako prepravovať hotovosť

Odporúčaná