rozpočtovanie

Ako platiť dane podnikateľovi

Ako platiť dane podnikateľovi

Video: Daň z príjmov fyzických osôb 2024, Júl

Video: Daň z príjmov fyzických osôb 2024, Júl
Anonim

Odpoveď na túto otázku závisí od daňového systému, ktorý používa podnikateľ. Tu považujeme najobľúbenejší zjednodušený daňový systém medzi malými podnikmi.Nezvažujeme o zjednodušenom daňovom systéme založenom na patente, ale budeme sa zaoberať možnosťami, keď predmetom zdaňovania sú príjmy alebo rozdiel medzi nimi a nákladmi.

Image

Budete potrebovať

  • - účtovná kniha o príjmoch a výdavkoch s príslušnými informáciami;

  • - bankový účet alebo prijatie Sberbank Ruskej federácie na platbu daní;

  • - plniace pero;

  • - tlač (pri platbách cez Sberbank sa nevyžaduje);

  • - počítač;

  • - prístup na internet;

  • - podrobnosti o daňovej kontrole;

  • - číslo platobného príkazu (ak plánujete zaplatiť z vyrovnávacieho účtu jednotlivého podnikateľa).

Návod na použitie

1

V oboch prípadoch musí podnikateľ platiť dane štyrikrát ročne: podľa výsledkov za prvý štvrťrok, šesť a deväť mesiacov a dvanásť mesiacov. Prvé tri platby (nazývané zálohové platby) sa musia uskutočniť najneskôr do 25. dňa mesiaca nasledujúceho po nasledujúcom štvrťroku. Preto 25. apríla, 25. júla a 25. októbra.

Lehota na záverečnú platbu na konci roka sa zhoduje s posledným dňom podania daňového priznania - 30. apríla nasledujúceho roka. Ak tento dátum pripadne na víkend, presunie sa na prvý pracovný deň mája.

V praxi sa ukazuje, že v apríli podnikateľ platí dane zo svojich príjmov v prvom štvrťroku, v júli v druhom, októbri v treťom a do apríla nasledujúceho roku v štvrtom.

2

Suma platby sa najlepšie vypočíta podľa účtovnej knihy príjmov a výdavkov. Ak to chcete urobiť, musíte v nej rýchlo premietnuť všetky výnosy, ako to vyžaduje zákon.

Dane môžete platiť bankovým prevodom: z bankového účtu fyzickej osoby prostredníctvom bankového klienta alebo pomocou platobného príkazu v papierovej podobe, z bankového účtu fyzickej osoby prostredníctvom internetového bankovníctva alebo pri návšteve banky.

V každom prípade budú potrebné bankové údaje daňového úradu a kód klasifikácie rozpočtu. Tieto informácie môžete získať na vašom daňovom úrade alebo na oficiálnej webovej stránke Ruskej federálnej daňovej služby (FTS) vo vašom regióne.

3

Ak máte v úmysle platiť dane prostredníctvom Sberbank, musíte mať na pamäti, že forma príjmu, na ktorej sa vyhotovujú účty za energie, nie je vhodná. Potrebujeme špeciálny formulár na platby do rozpočtu (dane, štátne poplatky, pokuty, písomné platby súdnym príkazom atď.). Tento formulár nájdete na internete tak, že do vyhľadávacieho poľa vyhľadáte napríklad frázu „potvrdenie o splnení štátnych povinností“.

4

Pre tieto účely je výhodná služba „Electronic Accountant Elba“, ktorá tiež môže automaticky vygenerovať potvrdenie pre Sberbank a platobný príkaz, a to aj vo voľnom režime, ktorý je k dispozícii po jednoduchej registrácii, ktorá je tiež bezplatná. Zostáva iba import súboru do počítača a tlač na tlačiarni. Potom sa musíte podpísať na príjmovom doklade, platobný príkaz je tiež overený podpisom. Zostáva ísť do banky a vykonať platbu. Môžete tiež ísť do svojej banky, kde je otvorený podnikateľský bankový účet, a požiadať o operu. Nakoniec pracoval jej platobnú objednávkový formulár Budete musieť priradiť číslo, aby zaistili dokument podpísať a opečiatkovať No, budú údaje z dane užitočné:. Operator je nemôže vedieť.

5

Ak máte systém Bank-Client, môžete tiež vygenerovať platobný príkaz priamo na pracovisku. Systémové rozhranie je obvykle jednoduché a priame a pre platobné príkazy sa poskytuje šablóna. Stačí si len vybrať účel platby a prejsť v detailoch a vygenerovaný príkaz uložiť do budúcnosti ako samostatnú šablónu. Následne budete musieť iba prideliť číslo a zadať skutočnú sumu, stále však musíte ísť do banky. Doklad o platbe je papierový dokument s bankovkou, ale je to možné urobiť neskôr. Hlavná vec je, že peniaze sú preč, daň je zaplatená a môžete pokojne spať.

Venujte pozornosť

Za každý deň omeškania s platením dane sa účtuje úrok, ktorého výška závisí od výšky platby. Musia byť zaplatené na osobitný platobný príkaz alebo potvrdenie a so špeciálnym kódom pre rozpočtovú klasifikáciu.

Výška pokút je nízka, ale páčia sa im peniaze. Okrem toho bude podnikateľ, ktorý má nepresné povinnosti voči štátu, vždy k daňovým úradom vždy bližšie k hornej časti zoznamov kandidátov na plánovaný audit.

Užitočné rady

Všetky banky platia dane zadarmo, neplatia sa žiadne poplatky.

Dňom zaplatenia daní je deň, keď je platba spracovaná odosielajúcou bankou, a nie príjem peňažných prostriedkov na účet daňového úradu.

Federálna daňová služba

Odporúčaná