obchodné

Ako potvrdiť náklady na IP

Ako potvrdiť náklady na IP

Video: Introduction of 2N Access Units | IP Access Control 2024, Júl

Video: Introduction of 2N Access Units | IP Access Control 2024, Júl
Anonim

Pri predkladaní údajov o príjmoch daňovej službe musia jednotliví podnikatelia tiež potvrdiť náklady spojené s podnikateľskou činnosťou, aby sa znížila daň z príjmu.

Image

Budete potrebovať

  • - doklady o výdavkoch;

  • - dokumenty potvrdzujúce zdôvodnenie výdavkov.

Návod na použitie

1

Ak chcete potvrdiť náklady na individuálne podnikanie, kontaktujte daňový úrad v mieste bydliska a zistite, aké doklady je potrebné pripraviť. Pred predložením dokladov o výdavkoch daňovým úradom sa spojte s známym právnikom a zistite, či vaše výdavky možno považovať za oprávnené.

2

Tiež pripravte dokumenty o zdôvodnení výdavkov. Napriek tomu, že to nie je vždy možné, zhromaždte maximálny počet dokumentov, aby ste sa v budúcnosti vyhli problémom. Napríklad, ak ste si kúpili pitnú vodu, priložte osvedčenie Štátneho sanitárneho a epidemiologického dozoru, že voda z vodovodu nespĺňa normu na pitie podľa kúpnej zmluvy.

3

Nezabudnite tiež, že všetky výdavky, ktoré chcete potvrdiť, musia spĺňať kritériá uvedené v článkoch 221 a 252 daňového poriadku, a to: - výdavky by mali byť ekonomicky opodstatnené, - výdavky by mali súvisieť s činnosťami zameranými na vytváranie príjmu.

4

Ak musíte preukázať ekonomickú životaschopnosť nákladov, nájdite dobrého právnika. Mali by ste si byť vedomí, že pojem ekonomického odôvodnenia nie je uvedený v žiadnom z existujúcich aktov ruského práva, takže tento pojem je subjektívny a dobrý právnik vám pomôže obhájiť váš prípad. Neboj sa, aj keď ste z vašich výdavkov nedostali žiadny ekonomický efekt: súdy v tejto veci najčastejšie odmietajú žalobu daňových orgánov.

5

Viem: ekonomická životaschopnosť výdavkov nie je vždy determinovaná skutočnosťou, že ich cieľom je generovanie príjmu. Niekedy to môže súvisieť s potrebou daňovníka, napríklad: - náklady na úsporu peňazí, - náklady na zvýšenie efektívnosti riadiacich pracovníkov, - výdavky spojené s plnením zmluvy atď.

Venujte pozornosť

V súlade s platnou legislatívou by ste pri výpočte pre daňovú službu mali zvoliť iba jeden z dvoch možných spôsobov:

- potvrdiť preukázané výdavky;

- znížiť ich príjem o 20 percent.

Užitočné rady

Ak nemôžete zdokumentovať výdavky, máte právo znížiť svoj zdaniteľný príjem o dvadsať percent.

Odporúčaná