obchodné

Ako získať štátnu podporu

Ako získať štátnu podporu

Video: Support: Route Settings on a Garmin Automotive Device 2024, Júl

Video: Support: Route Settings on a Garmin Automotive Device 2024, Júl
Anonim

Štátnu podporu môžete získať vo forme dotácie na rozvoj malého podnikania v takmer každom regióne Ruskej federácie. Maximálna výška prideleného množstva závisí a požiadavky na žiadateľov závisia od konkrétneho predmetu federácie. Zvyčajne sa poskytuje podnikom a podnikateľom, od okamihu štátnej registrácie, ktoré ubehli najviac 1 alebo 2 roky.

Image

Budete potrebovať

  • - dokumenty o štátnej registrácii podniku alebo samostatného podnikateľa;

  • - potvrdenie o splnení požiadaviek na žiadateľov o štátnu podporu;

  • - podnikateľský plán.

Návod na použitie

1

Všetky podmienky na poskytnutie štátnej podpory sa musia nájsť vo vašej regionálnej agentúre pre rozvoj podnikania. Tieto informácie môžu byť uvedené na jej webovej stránke alebo na webovej stránke miestnej správy (ministerstva) hospodárskeho rozvoja Maximálna výška dotácií v rôznych regiónoch sa pohybuje od 250 tisíc do 400 tisíc rubľov.

Medzi požiadavky na žiadateľov môžu patriť obmedzenia týkajúce sa druhov činností, cieľov, na ktoré sa budú peniaze vynakladať (napríklad na nákup fixných aktív), prítomnosť zakladateľa spoločnosti alebo podnikateľa v minulosti v centre zamestnanosti, absolvovanie kurzu o podnikaní, prítomnosť vlastné zdroje na financovanie projektu atď.

2

Ak spĺňate všetky kritériá, zhromaždte potrebné podporné dokumenty. Požiadavky na ne vám oznámia konzultanti agentúry.

3

Mali by ste sa s nimi porozprávať o vypracovaní podnikateľského plánu (bude to základ pre rozhodnutie, či vám bude poskytnutá štátna podpora, a hlavné kritérium pre vaše zamýšľané použitie získaných prostriedkov).

Ak je to možné, získajte príručku, ako vytvoriť tento dokument. Ukážte verziu verzie konzultantovi agentúry, pozorne si vypočujte komentáre. Upraviť podnikateľský plán a ukázať ho zamestnancom agentúry, až kým ich konečne neschvália.

Hotový balík dokumentov predložte agentúre alebo priamo úradu alebo odboru hospodárskeho rozvoja v závislosti od postupu prijatého vo vašom regióne.

4

Proces preskúmania podnikateľských plánov sa tiež líši v závislosti od regiónu. V niektorých prípadoch stačí predložiť samotný dokument na analýzu ministerstvu hospodárskeho rozvoja. V iných budete musieť svoj projekt obhájiť pred komisiou: urobte prezentáciu, ukážte vzorky výrobkov, ak sú k dispozícii, odpovedajte na otázky.

5

Po pozitívnom rozhodnutí a prijatí peňazí nezabudnite, že po roku budete musieť podať správu za každý cent z pridelených prostriedkov. Nemali by ste ich preto míňať na ciele, ktoré nie sú predpísané v obchodnom pláne.

Odporúčaná