obchodné

Ako získať grant na rozvoj podnikania

Ako získať grant na rozvoj podnikania

Video: Rozvoj podnikania a kreatívnych nápadov 2024, Júl

Video: Rozvoj podnikania a kreatívnych nápadov 2024, Júl
Anonim

V posledných rokoch bola globálna ekonomika veľmi nestabilná. Za týchto podmienok je pre malé a stredné podniky veľmi ťažké prežiť na trhu bez podpory. Začatie tohto podnikania je ešte ťažšie. Teraz sa však všetko zjednodušilo, pretože štát je pripravený pomôcť začínajúcim podnikateľom s dotáciami. Ako teda získate grant na rozvoj podnikania od štátu a kto ho môže získať?

Image

Budete potrebovať

  • Doklad potvrdzujúci, že vám bol pridelený štatút nezamestnaného;

  • kópia pasu;

  • žiadosť o účasť na výberovom konaní;

  • kópia osvedčenia o obchodnom školení.

Návod na použitie

1

Začínajúci podnikateľ môže dnes dostať dotáciu od štátu vo výške 58 800 rubľov na začatie podnikania. Preto je potrebné sa zaregistrovať na úrade práce v mieste bydliska a získať doklad potvrdzujúci štatút nezamestnaného. Podľa zákona je tento štatút pridelený osobe, ktorá bola zaregistrovaná na úrade práce a nedostala ani jednu ponuku práce do desiatich dní. Po tom môžu nezamestnaní poberať dávky, ale je tu tiež možnosť získať ponuku na otvorenie vlastného podniku a získanie grantu.

2

Po tom, čo vám bude priznaný štatút nezamestnaného, ​​budete musieť zložiť psychologickú skúšku, aby ste mohli podnikať. Je to veľmi dôležitá etapa a v dôsledku toho sa často prijíma rozhodnutie o zamietnutí žiadosti o podporu zo strany nezamestnaných, preto odpovedajte na otázky čo najúprimnejšie a premyslene. Úrad práce tiež skontroluje vaše znalosti v oblasti podnikania a ak máte dostatok vedomostí, môžete pokračovať v písaní podnikateľského plánu. Ak tieto znalosti nie sú dostatočné, ponúkne vám školenie v ktorejkoľvek zo vzdelávacích inštitúcií špecializujúcich sa na „podnikanie“. Toto školenie bude trvať dva týždne až mesiac.

3

Po ukončení školenia budete musieť pokračovať v priamej práci na obchodnom pláne svojej budúcej spoločnosti. Úrad práce vám poskytne vzorový podnikateľský plán a povie vám o hlavných jemnostiach jeho prípravy. Potom ho budete musieť chrániť pred komisiou, ktorú tvoria predstavitelia mestského úradu a úrad práce. Ak primerane chránite svoj podnikateľský plán, môžete preukázať jeho životaschopnosť a spoločenský význam, potom môžete samozrejme získať dotáciu na rozvoj podnikania.

4

Po schválení zo strany komisie je potrebné pristúpiť priamo k príprave potrebných dokumentov. Úrad práce vám pomôže zozbierať všetky dokumenty, pomôcť pri ich návrhu, nezabudnite povedať ďalšie kroky. Budete sa musieť zaregistrovať ako samostatný podnikateľ alebo si otvoriť právnickú osobu, urobiť pečate a pečiatky. Štát sa zaväzuje zaplatiť štátny poplatok za otvorenie právnickej osoby, ale iba formou odškodnenia. To znamená, že tieto peniaze vám budú vrátené okamžite po predložení účtov a potvrdení o zaplatení štátnych poplatkov a účtov za výrobu pečatí.

Venujte pozornosť

Do troch mesiacov bude potrebné informovať komisiu o vynaložených peniazoch. Uschovajte všetky dokumenty, ktoré potvrdzujú, že skutočné náklady sú naplánované.

Užitočné rady

Veľkosť grantu môžete zdvojnásobiť, ak si najmete niekoho, kto je tiež nezamestnaný. V prípade najatého zamestnanca je splatná platba vo výške 58 800 dolárov naraz.

Aké dokumenty sú potrebné na štipendium

Odporúčaná