obchodné

Ako získať licenciu na predaj alkoholu v Kazachstane

Ako získať licenciu na predaj alkoholu v Kazachstane
Anonim

Získanie licencie na predaj, skladovanie a výrobu alkoholu v Kazašskej republike nie je ľahké. Môžete požiadať o pomoc právnickú firmu, ktorá vám pomôže získať licenciu, ale môžete to urobiť sami.

Image

Návod na použitie

1

Na zakúpenie licencie na predaj alkoholických nápojov je potrebný značný balík dokumentov. Zoznam nájdete v licenčných agentúrach. Od roku 2011 sa daňové orgány zaoberajú licenčnými činnosťami pre maloobchodný a veľkoobchodný predaj alkoholu v Kazachstane.

2

Ak máte v úmysle zaoberať sa veľkoobchodom a skladovaním, obráťte sa na daňový výbor Ministerstva financií Kazašskej republiky. Ak chcete predávať alkohol prostredníctvom maloobchodných predajní, môžete získať licenciu v oddeleniach miest Almaty, Astana alebo priamo v oblastiach, v ktorých chcete alkohol predávať.

3

Ak chcete začať, napíšte žiadosť o licenciu na príslušné oddelenie. Nezabudnite priložiť kópie všetkých základných dokumentov, ako aj osvedčenia o registrácii a registrácii k daňovému úradu.

4

Upozorňujeme, že podľa Kódexu Kazašskej republiky „O správnych deliktoch“, pokiaľ neexistuje registrácia na daňovom úrade, právnické a fyzické osoby nesú administratívnu zodpovednosť. Výška pokuty pre jednotlivých podnikateľov je 10 indexov mesačného výpočtu; pre právnické osoby, ktoré sú zástupcami malých a stredných podnikov - 45 MCI; pre zástupcov veľkých firiem - 75 MCI.

5

Miesto predaja alkoholických nápojov musí spĺňať hygienické a epidemiologické normy, ktoré musia byť uzavreté v SES. Pamätajte, že v súlade so zákonom o udeľovaní licencií sa alkohol môže predávať na miestach vzdialených viac ako sto metrov od detských vzdelávacích inštitúcií.

6

Zavolajte odborníka na požiarnu bezpečnosť, ktorý musí vydať stanovisko k súladu s príslušnými normami.

7

Postarajte sa o prenájom alebo vlastníctvo priestorov, v ktorých sa bude alkohol predávať.

8

Licencie na predaj alkoholických nápojov na území Kazašskej republiky vydávajú daňové orgány do 30 pracovných dní odo dňa podania žiadosti a balíka dokumentov. Zástupcovia malých podnikov dostávajú licencie najneskôr do 10 dní odo dňa podania žiadosti na daňový úrad.

Venujte pozornosť

Dovoz a vývoz alkoholických výrobkov, ako aj etylalkoholu na alebo z územia Kazachstanu môžu vykonávať iba právnické osoby - obyvatelia Kazašskej republiky.

Užitočné rady

Viac informácií o udeľovaní licencií na skladovanie a maloobchodný predaj alkoholu nájdete v špeciálnej poznámke. Distribuujú sa bezplatne vo všetkých daňových úradoch v Kazachstane.

  • Licencovanie v Kazachstane
  • povolenie v Kazachstane

Odporúčaná