Obchodné riadenie

Ako získať licenciu na predaj piva

Ako získať licenciu na predaj piva

Video: Prepojil BITCOIN s DROGAMI a zarobil milióny, ktoré si neužije | SILK ROAD 2024, Júl

Video: Prepojil BITCOIN s DROGAMI a zarobil milióny, ktoré si neužije | SILK ROAD 2024, Júl
Anonim

Predaj alkoholu, najmä piva, je ziskový podnik. Ak sa pivo považovalo za nápoj s nízkym obsahom alkoholu, od roku 2011 sa v právnych predpisoch stanovilo povolenie na obchodovanie s týmto typom alkoholického nápoja.

Image

Budete potrebovať

  • - dokumenty o registrácii právnických osôb;

  • - balík povolení.

Návod na použitie

1

Ak sa chystáte iba začať predávať pivo, musíte zaregistrovať právnickú osobu na daňovom úrade v mieste organizácie. Najlepšie spoločnosť s ručením obmedzeným. Ani tí podnikatelia, ktorí už pivo predávajú, nebudú môcť získať licenciu na jeho predaj, a preto ho budú musieť odmietnuť alebo prejsť postupom opätovnej registrácie.

2

Ďalej musíte pripraviť kópiu prijatých osvedčení o registrácii a registrácii právnickej osoby spolu s charterovými dokumentmi spoločnosti.

3

Daňový úrad bude navyše musieť získať osvedčenie o tom, že nie ste dlžníkom pri platení daní a poplatkov.

4

Ak ste predtým zaplatili daň z pripísaného príjmu, budete musieť zmeniť daňový systém, pretože získanie licencie je možné iba pri uplatňovaní všeobecného daňového systému.

5

Pri žiadosti o licenciu budete tiež potrebovať registračnú kartu registračnej pokladnice, preto musíte pokladňu nainštalovať v mieste predaja.

6

Nezabudnite si vyhotoviť kópie osvedčení požiarneho inšpektorátu a hygienicko-epidemiologickej služby (a ak nie sú, potom najskôr získajte) o súlade vášho obchodného zariadenia s ich zákonnými požiadavkami.

7

Ak ste vlastníkom priestorov, budete požiadaní o poskytnutie kópií dokumentov potvrdzujúcich vaše vlastníctvo. V opačnom prípade budete musieť pri podávaní žiadosti o licenciu poskytnúť kópiu nájomného.

8

Ďalej bude potrebné poskytnúť všetky zozbierané dokumenty licenčnému orgánu v rovnakom čase ako žiadosť o licenciu.

9

Po predložení dokladov k vám príde komisia a skontroluje, či vaša predajňa spĺňa požiadavky na žiadateľov o licenciu.

Venujte pozornosť

Väčšina certifikátov a certifikátov má určitú dobu platnosti, takže je potrebné zhromaždiť všetky dokumenty čo najskôr.

Obchodovanie s pivom od roku 2011 bez príslušnej licencie je zákonom zakázané, čo môže ohroziť nielen administratívnu, ale aj trestnú zodpovednosť. Ak ešte nemáte vhodný priepustný dokument, nebolo by na škodu ponáhľať sa s jeho vykonaním.

Užitočné rady

Ak okrem piva predáte aj ďalších silnejších liehovín, budete potrebovať kópiu dohody o poskytovaní príslušných služieb bezpečnostnou spoločnosťou.

Odporúčaná