obchodné

Ako získať maloobchodnú licenciu

Ako získať maloobchodnú licenciu

Video: Vysvetlovanie Kompenzačný plán - doTERRA Europe (Slovenčina) 2024, Júl

Video: Vysvetlovanie Kompenzačný plán - doTERRA Europe (Slovenčina) 2024, Júl
Anonim

Akákoľvek činnosť súvisiaca s alkoholom je dnes predmetom štátnych licencií. Na maloobchodný predaj alkoholických výrobkov musia podnikatelia tiež získať osobitné licencie.

Image

Návod na použitie

1

Na získanie licencie na maloobchodný predaj alkoholických nápojov musí vaša spoločnosť spĺňať určité požiadavky. Sú vymedzené v príslušných právnych predpisoch pre každý typ podniku a každý typ výrobku. V závislosti od typu činnosti možno budete potrebovať jeden z nasledujúcich typov licencií:

- povolenie na predaj alkoholu, ktoré sa skonzumuje v mieste predaja;

- povolenie na predaj alkoholu, ktoré sa skonzumuje v mieste predaja;

- povolenie na predaj alkoholu s obsahom alkoholu najviac 15%, ktorý sa skonzumuje v mieste predaja;

- povolenie na predaj alkoholu s obsahom alkoholu najviac 15%, ktorý sa skonzumuje v mieste predaja.

Ak chcete získať ktorúkoľvek z týchto licencií, obráťte sa na miestne úrady (v Moskve je to oddelenie spotrebiteľského trhu a služieb).

2

Ak chcete získať licenciu, zozbierajte niekoľko dokumentov. Tieto dokumenty sú predpísané federálnym zákonom „o štátnej regulácii výroby a obratu etylalkoholu, alkoholu a výrobkov obsahujúcich alkohol“. Hlavnými dokumentmi z tohto zoznamu sú kópia osvedčenia o štátnej registrácii právnickej osoby, charta a zakladateľská listina podniku, príkazy na vymenovanie vedúceho a hlavného účtovníka, potvrdenie o zaplatení štátnej dane, kópia osvedčenia o registrácii u daňového úradu, kópia listu o registrácii v štátnom registri Rosstat, uzavretie SES a GPN ministerstva mimoriadnych udalostí, nájomná zmluva a zmluva o prevode alebo kópia osvedčenia o vlastníctve priestorov, dokumenty ZINZ, pôdorys a vysvetlenie, registračná karta no pokladnice a zmluva o strážení objektov. Po skontrolovaní dokladov vykoná licenčný úrad audit vašej spoločnosti na mieste. Deje sa tak na overenie platnosti informácií uvedených v dokumentoch. Až potom sa odborníci licenčného orgánu rozhodnú, či vám dajú licenciu na maloobchodný predaj alkoholických nápojov.

3

Ak je rozhodnutie licenčného orgánu kladné, musíte za licenciu zaplatiť. Výška ročného licenčného poplatku je 40 000 rubľov. Nezabudnite, že budete musieť zaplatiť aj za prípravu všetkých dokumentov potrebných na získanie licencie.

Odporúčaná