Obchodné riadenie

Ako zlepšiť svoje podnikanie

Ako zlepšiť svoje podnikanie

Video: 10 kľúčových faktorov kvalitného podnikania 2024, Júl

Video: 10 kľúčových faktorov kvalitného podnikania 2024, Júl
Anonim

Mnoho ľudí je z akéhokoľvek dôvodu zvyknutých veriť, že ideál je nedosiahnuteľný. Svoje podnikanie môžete neustále zlepšovať tým, že mu dávate stále viac nových funkcií, mení niečo vo vnútri a nevidíte koniec týchto zmien. Čím viac času plynie, tým bližšie bude podnikanie k ideálu. O ideálnom podnikaní však nie je možné povedať nič konkrétne, pretože samotný pojem „ideál“ má v podstate subjektívny charakter.

Image

Návod na použitie

1

Ak chcete zlepšiť svoje podnikanie a priblížiť ho ideálu, najskôr odpovedzte na otázku: „Čo pre vás znamená ideálne podnikanie?“ Akonáhle sa rozhodnete pre odpoveď, sen sa stane cieľom a akýkoľvek cieľ môže byť určený malými krokmi vedúcimi k jeho dosiahnutiu.

2

Svoje podnikanie môžete vylepšiť a zefektívniť znížením času, ktorý mu venujete. Definujte okruh úloh, zvýraznite príslušné funkcie a najmite zamestnanca, preneste ho do časti svojho podnikania, ktorá zaberá najviac času. Vedúci by sa nemal zaoberať súčasnou prácou spoločnosti. Musí to zorganizovať tak, aby jeho prítomnosť nebola viditeľná.

3

Ak pre vás znamená zlepšenie vášho podnikania zvýšenie ziskovosti, zamerajte sa na zvýšenie trhového podielu, ktorý zaujímate. Rast zisku často zodpovedá zvýšeniu výnosov a zníženiu súvisiacich nákladov. Cielená práca v týchto oblastiach pomôže optimalizovať náklady a rozšíriť predaj.

4

Ak vám moderné technológie nie sú cudzie, môžete zlepšiť svoju firmu tým, že sa stane mobilnejšou a efektívnejšou. Vždy existuje možnosť optimalizovať obchodné procesy tak, aby sa čas a materiálne zdroje zmenšili pri rovnakom objeme operácií. Pomáha to zavádzať inovatívne riešenia, využívať počítačovú technológiu v rôznych oblastiach práce.

5

Podľa obchodného trénera spoločnosti MIRBIS Vadim Portny existuje 5 spôsobov, ako zlepšiť svoje podnikanie. Predmetom podnikania každej spoločnosti je stavba ľudí, materiálnych predmetov a vzťahov, ktorých účelom je generovať zisk vlastníkom a zamestnancom. Počas fungovania tohto systému môže byť nastavený tak, aby sa zvýšila účinnosť: 1. Presuňte ho do iného, ​​priaznivejšieho prostredia;

2. Zlepšiť existujúce prostredie;

3. Zmeniť konštrukčný systém;

4. Zmena (zlepšenie) štrukturálnych prvkov;

5. Optimalizujte systém riadenia návrhu.

Vadim Portny: Organizácia podnikového riadenia. Súradnicový systém

Odporúčaná