Obchodné riadenie

Ako predať komerčný majetok

Ako predať komerčný majetok

Video: KOMERČNÉ REALITY - Na predaj veľký rodinný dom - Skalka nad Váhom 2024, Júl

Video: KOMERČNÉ REALITY - Na predaj veľký rodinný dom - Skalka nad Váhom 2024, Júl
Anonim

Pri predaji komerčných nehnuteľností môžete požiadať sprostredkovateľov. Nič vám však nebráni inzerovať svoju ponuku prostredníctvom tlačených médií a internetu a potom prijímať hovory, organizovať názory, odpovedať na otázky potenciálnych kupujúcich a diskutovať o podrobnostiach budúcej dohody.

Image

Budete potrebovať

  • - balík dokumentov týkajúcich sa predmetu;

  • - počítač;

  • - prístup na internet;

  • - peniaze na zaplatenie reklám v médiách a špecializovaných zdrojoch.

Návod na použitie

1

Aj keď sa rozhodnete konať samostatne, nebude zbytočné konzultovať s realitnými profesionálmi, pretože je to zadarmo a nezaväzuje vás pochopiť skutočnú cenu, ktorú má zmysel požiadať o nehnuteľnosť, a faktory, ktoré ju ovplyvňujú. Tomu už môžete porozumieť z otázok, ktoré vám sprostredkovateľ položí. Osvetlenie situácie a nezávislé monitorovanie podobných návrhov.

2

Vytvorte reklamný text so všetkými faktormi, vďaka ktorým bude vaša voľba vyzerať dobre.

Premýšľajte o tom, kam ho umiestniť. Ak sú vaše priestory optimálne vhodné pre určitý druh činnosti, môže mať zmysel venovať pozornosť predovšetkým priemyselným lokalitám, ktoré využíva potenciálny kupca, ktorý sa najviac zaujíma o predmety takéhoto plánu. Rôzne regionálne zdroje, vrátane tých, ktoré majú všeobecnú orientáciu, môžu byť účinné, ak obsahujú časť o nehnuteľnostiach.

3

Pripravte si celý balík dokumentov, ktoré potvrdzujú vaše právo nakladať s majetkom na predaj. Ich dostupnosť a možnosť poskytnúť na požiadanie znižuje pravdepodobnosť zbytočných pochybností zo strany kupujúceho. A pripravenosť dokumentov na predaj a schopnosť rýchlo vykonať transakciu vždy vyvolávajú priaznivý dojem.

4

Keď dostávate spätnú väzbu na reklamy, usporiadajte si svoje názory. Ak je to možné, pokúste sa pripraviť priestory najlepším možným spôsobom pre každú návštevu potenciálneho kupujúceho. Odpovedzte na všetky otázky vrátane nepríjemných. Túžba uniknúť z odpovede bude vždy interpretovaná nie vo váš prospech. Ak je kupujúci pripravený dokončiť transakciu, pokračujte v diskusii o jej podrobnostiach. Špecifikujte a kodifikujte v samostatnej dohode výšku vkladu, vydajte dokumenty, prediskutujte ďalšie výpočty.

5

V určený deň podpíšte zmluvu, osvedčte ju u notára (ale v zásade dosť jednoduchú písomnú formu, najmä ak sú pečate na oboch stranách) a odovzdajte kupujúcemu výmenou za peniaze všetky doklady na zaregistrovanie vlastníctva priestorov.

A nezabudnite platiť dane z príjmu z transakcií.

ako predať komerčný majetok v roku 2019

Odporúčaná