obchodné

Ako získať licenciu na obchodovanie s alkoholom

Ako získať licenciu na obchodovanie s alkoholom

Video: 2020 U.S. Citizenship Mock Naturalization Interview w/ Applicant Ahmad (American Citizen) 2024, Júl

Video: 2020 U.S. Citizenship Mock Naturalization Interview w/ Applicant Ahmad (American Citizen) 2024, Júl
Anonim

Alkoholické nápoje sú lukratívnym obchodom. Licencovanie je však spojené s určitými ťažkosťami, zatiaľ čo predaj výrobkov obsahujúcich alkohol bez licencie je nezákonný.

Image

Návod na použitie

1

Osobitné požiadavky sa vzťahujú na všetko od miest, kde budete obchodovať. Jeho veľkosť by mala byť najmenej 50 metrov štvorcových. metre; priestory musia spĺňať normy hygienicko-epidemiologických a požiarnych inšpekcií. Izba by sa tiež nemala nachádzať bližšie ako 100 metrov od materských škôl, škôl, nemocníc a kliník. Ak priestory nie sú vo vašom vlastníctve, potrebujete nájomnú zmluvu uzatvorenú na rovnaké obdobie, na ktoré sa licencia vydáva. Ak sa zmluva uzatvára na obdobie dlhšie ako jeden rok, musí sa zaregistrovať.

2

Licencie na predaj alkoholu sa nevydávajú jednotlivým podnikateľom - registrácia LLC alebo uzavretej spoločnosti je povinná. Výška základného imania vašej spoločnosti by mala byť najmenej 300 tisíc rubľov, ak je spoločnosť zapísaná v registri malých podnikov, a najmenej 1 milión rubľov pre všetky ostatné organizácie. Zásobovacie podniky podľa výšky svojho základného imania nie sú obmedzené.

3

V mieste predaja musí byť registrovaná registračná pokladňa. Ak máte viac bodov, potom by v každej z nich mala byť overená kópia licencie. Ak plánujete obchodovať s alkoholom v inom regióne, vaša licencia bude platná, iba ak regionálne úrady uzavrú osobitnú dohodu; ak tam nie je, budete musieť získať licenciu na území iného regiónu - už tam získaný bude neplatný.

4

Prípustný dokument vydávajú regionálne licenčné oddelenia na základe vyhlásenia vedúceho a poskytuje sa v súlade so špecifickým zoznamom dokladov. Dokumenty sa posudzujú do 30 dní. Nezabudnite zaplatiť licenčné poplatky.

5

Licencia sa vydáva na určité obdobie, po uplynutí ktorého sa môže obnoviť - aj na základe žiadosti a pri poskytovaní dokladov. Nezabudnite požiadať o predĺženie lehoty najmenej jeden mesiac pred uplynutím platnosti.

6

Okrem povinnej kontroly pred získaním licencie sa bude každoročne vykonávať kontrola vašich predajní. Ak kontrolóri zistia porušenia, licencia môže byť pozastavená najviac na 6 mesiacov. Licencia sa neobnovuje na obdobie pozastavenia! Ak obchodujete s porušeniami alebo bez licencie vôbec, ako vedúci budete čeliť občianskoprávnej, administratívnej alebo dokonca trestnoprávnej zodpovednosti.

Odporúčaná