Obchodná komunikácia a etika

Ako získať podporu pre malé podniky

Ako získať podporu pre malé podniky

Video: Získejte od státu investiční pobídku 2024, Júl

Video: Získejte od státu investiční pobídku 2024, Júl
Anonim

Podpora začínajúcich malých podnikov sa poskytuje vo všetkých regiónoch Ruskej federácie. Jeho veľkosť, požiadavky na žiadateľov a súbor dokumentov, ktoré ich potvrdzujú, sú však všade odlišné. Medzi všeobecnými bodmi je potrebné poznamenať, že od okamihu registrácie žiadateľa ako podnikateľa alebo založenia spoločnosti ním nesmie uplynúť viac ako 1 až 2 roky.

Image

Budete potrebovať

  • - dokumenty potvrdzujúce splnenie požiadaviek na žiadateľov o dotácie (v závislosti od regiónu);

  • - podnikateľský plán;

  • - zakladajúce dokumenty podniku alebo jednotlivého podnikateľa.

Návod na použitie

1

Podrobné informácie o podmienkach poskytnutia dotácie na rozvoj podnikania a požiadavkách na žiadateľov je možné získať od agentúry pre rozvoj podnikania vo vašom regióne. Môže byť tiež prezentovaná na webovej stránke miestneho odboru alebo oddelenia hospodárskeho rozvoja.

2

Spoločným bodom pre všetky regióny je skutočnosť, že podnikateľský plán všade slúži ako základ pre rozhodnutie o tom, komu sa majú peniaze poskytnúť. Podľa tohto dokumentu potom skontrolujú, či boli peniaze vynaložené na ciele v ňom uvedené, alebo nie, poradcovia agentúr pri príprave podnikateľského plánu. Poskytnú všeobecné odporúčania, ale môžu (a musia) ukázať návrh verzie dokumentu a následné, keď sa vykonajú opravy a kým sa existujúce poznámky úplne neodstránia.

3

Úplný balík dokumentov sa potom poskytne agentúre alebo priamo ministerstvu, v závislosti od regiónu, na rozhodnutie. V niektorých prípadoch bude možno potrebné, aby ste svoj projekt predložili aj komisii, ktorá rozhodne, komu bude dotácia poskytnutá. V prípade pozitívneho rozhodnutia a pridelenia finančných prostriedkov bude potrebné informovať o tom, ako sa tieto peniaze minú.

Odporúčaná