Obchodné riadenie

Ako kúpiť kníhkupectvo

Ako kúpiť kníhkupectvo

Video: Krst knihy MAMA, mňam 2024, Júl

Video: Krst knihy MAMA, mňam 2024, Júl
Anonim

Nahromadili ste dostatok kapitálu a chcete ho investovať do podnikania? Najlepším riešením je, samozrejme, oblasť obchodu. Ale keďže konkurencia na trhu s potravinami a odevmi je dosť vysoká, môžete si zvoliť inú cestu, napríklad kníhkupectvo.

Image

Návod na použitie

1

Hlavná vec pri kúpe akéhokoľvek obchodu je jeho umiestnenie. Prirodzene, skvelým miestom pre obchod je centrum mesta. Pri hľadaní priestorov venujte pozornosť počtu ľudí, ktorí každý deň prechádzajú okolo navrhovaného obchodu, kde je najbližšia zastávka verejnej dopravy a či je vhodné parkovacie miesto.

2

Predtým, ako sa rozhodnete kúpiť kníhkupectvo, musíte vedieť, že ziskovosť v tomto odbore nie je príliš veľká, pretože knihy nie sú komoditou. Niektoré knihy zhromaždia prach vo vašom obchode niekoľko mesiacov predtým, ako sa kúpia. Preto treba mať na pamäti, že dobrý zisk možno dosiahnuť iba pri veľkom obrate výrobkov. Kníhkupectvo by malo mať viac ako 10 tisíc kníh rôznych predmetov a formátov. Z tohto dôvodu vyžaduje prijatie takéhoto množstva tovaru veľkú izbu. Najlepšie, ak váš budúci obchod bude mať viac ako 150 metrov štvorcových. m.

3

Ak nájdete vhodnú izbu a jej cenu, ktorá sa vám hodí, pred nákupom si musíte dôkladne skontrolovať všetky doklady majiteľa, ktoré majú právo vlastniť izbu. Ak je jeho vlastníkom právnická osoba, musí mať k dispozícii všetky potrebné doklady o registrácii podniku, výpise z technického pasu, plánoch úradu technickej inventarizácie atď.

4

Ak nemáte skúsenosti s nákupom obchodov alebo maloobchodných priestorov, na dokončenie transakcie použite služby skúseného právnika. To vám umožní vziať do úvahy najmenšie podrobnosti a nuansy, ktoré môžu byť veľmi dôležité pri nákupe.

5

Po podpísaní kúpnej zmluvy pripravte registračné dokumenty. Tento postup môže trvať asi mesiac. A až po prijatí tohto osvedčenia máte vy a predajca právo podpísať dokument o prijatí predmetu. Stali ste sa úplným vlastníkom obchodu.

Odporúčaná