Obchodné riadenie

Ako monitorovať dodržiavanie podmienok zmluvy

Ako monitorovať dodržiavanie podmienok zmluvy

Video: Videoinštrukcia KA1 2020 Zmluva o poskutnutí grantu 2024, Júl

Video: Videoinštrukcia KA1 2020 Zmluva o poskutnutí grantu 2024, Júl
Anonim

Dohoda podpísaná a podpísaná oboma stranami je pre mnohých synonymom úspechu v podnikaní. Toto je však iba počiatočná fáza. Rovnako dôležité je včasné a efektívne monitorovanie podmienok plnenia zmluvy.

Image

Budete potrebovať

  • - osvedčenie o prijatí práce;

  • - právne poradenstvo.

Návod na použitie

1

Pri príprave zmluvy starostlivo zvážte časti týkajúce sa nesplnenia podmienok. Vyriešiť postupy riešenia sporov, pokuty za nedodržanie určitých ustanovení. Okrem toho už v samotnej zmluve môžete odzrkadľovať tie dokumenty, ktoré vám umožnia zaznamenať vykonávanie zmluvy.

2

Vypracovať akt o prijatí vykonanej práce. Môže sa použiť nielen na kontrolu konečného plnenia zmluvy, ale aj na zhrnutie predbežných výsledkov. Vďaka tomuto aktu môžete posúdiť objem a náklady na vykonanú prácu a dokonca ukončiť zmluvu stanovením určitej úrovne pripravenosti.

3

Vytvorte systém hlásení medzi vami a druhou stranou. Táto rada je veľmi dôležitá v prípade dlhodobého projektu, v ktorom pôsobíte ako zákazník. Vypracujte osobitný formulár správy, ktorý je dodávateľ povinný vyplniť pri zvolenej frekvencii. Nezabudnite túto funkciu zohľadniť ako samostatnú doložku v zmluve.

4

Pred začatím práce jasne uveďte výsledky, ktoré by ste chceli dosiahnuť uzavretím tejto zmluvy. Väčšina ukazovateľov výsledku sa prednostne vyjadruje v číslach (ceny, termíny, množstvo). Porovnajte uvedené výsledky s dostupnými. V tomto prípade by ste sa nemali spoliehať na podmienečné alebo emocionálne vlastnosti výsledku - iba jasná analýza súladu s uvedeným plánom poskytne skutočný obraz.

5

Vymenujte zamestnanca zodpovedného za monitorovanie plnenia zmluvy. Ak vaše podnikanie zahŕňa mnoho protistrán, poverte niekoľko podriadených monitorovaním dodržiavania zmluvných podmienok s rôznymi partnermi.

Venujte pozornosť

Niektoré ustanovenia zmlúv môžu byť formulované nepresne a interpretované dvoma spôsobmi. Bezohľadní výkonní umelci to môžu využiť a nemusia spĺňať skutočné podmienky zmluvy. Využite služby právnika na vyriešenie situácie vo váš prospech.

Odporúčaná