ostatné

Ako získať povolenie na požiar

Ako získať povolenie na požiar

Video: Kompletné pokyny na získanie povolenia na pobyt na Slovensku 2024, Júl

Video: Kompletné pokyny na získanie povolenia na pobyt na Slovensku 2024, Júl
Anonim

Povolenie na požiar je predpokladom zákonnosti podnikania podniku, ako aj výroby a predaja výrobkov. Protipožiarne správy vydané ministerstvom pre núdzové situácie sú osobitne akreditovanými orgánmi.

Image

Budete potrebovať

- Úplný balík dokumentov pre podnik / produkt.

Návod na použitie

1

Povolenie na požiar (požiarna licencia, osvedčenie o požiarnej bezpečnosti) je špeciálny dokument, ktorý vám umožňuje vykonávať akúkoľvek činnosť, pri dodržaní licenčných podmienok a požiadaviek. Vydáva sa jednotlivému podnikateľovi alebo právnickej osobe osobitne akreditovaným štátnym orgánom.

2

Takéto povolenie na legitímne podnikanie musia získať podniky, ktoré práve začínajú podnikať, zavádzajú nové technológie, používajú zariadenie na nebezpečenstvo požiaru, prenajímajú miestnosť (ak vlastník takéto povolenie nevydal) a niektoré ďalšie.

3

Tento dokument sa vyžaduje aj pre určité druhy výrobkov, ktoré sú uvedené v rozhodnutí vlády N 241 zo 17. marca 2009. Je právne stanovené, že ak sa od výrobku vyžaduje vydanie osvedčenia o požiarnej bezpečnosti, jeho výroba a predaj na území Ruskej federácie nie je povolená.

4

Vydanie požiarneho povolenia je činnosť kontrolovaná ruským ministerstvom pre mimoriadne situácie, takže do jeho návrhu sú zapojené osobitné orgány, ktoré musia mať akreditáciu ministerstva pre mimoriadne situácie týkajúce sa práva na osvedčenie požiarnej bezpečnosti.

5

Pre rýchlejšie a ľahšie získanie požiarneho povolenia musíte kontaktovať ktorékoľvek z týchto stredísk so žiadosťou o povolenie a poskytnúť balík dokumentov pre výrobky alebo typ činnosti, v ktorej sa podnik nachádza. Certifikačné stredisko kontroluje poskytnutú dokumentáciu a vykonáva potrebný prieskum podniku (skúška).

6

Povolenie na požiar sa vydáva len vtedy, ak počas overovania dokumentácie a preskúmania podniku alebo tovaru neexistovali žiadne skutočnosti o nebezpečenstve požiaru technologických procesov, zariadení alebo výrobkov.

Venujte pozornosť

Protipožiarne osvedčenia pre výrobky sa vydávajú na obdobie 1 až 3 rokov v závislosti od druhu výrobku, po ktorom sa stávajú neplatnými.

Užitočné rady

Poraďte sa s certifikačným strediskom o potrebe požiarneho povolenia pre vašu spoločnosť.

Odporúčaná