management

Ako získať certifikát produktu

Ako získať certifikát produktu

Video: Starting to invest - 4 - Complex financial products 2024, Júl

Video: Starting to invest - 4 - Complex financial products 2024, Júl
Anonim

Dostať sa na moderný trh tovarov a služieb bez certifikácie ponúkaného tovaru je prakticky nemožné. Iba malá časť výrobkov nie je certifikovaná, zatiaľ čo zvyšok prechádza kontrolou kvality na rôznych úrovniach, čo znamená, že musíte poznať a byť schopní prejsť certifikačným postupom.

Image

Návod na použitie

1

Certifikácia je forma potvrdenia zhody objektu s požiadavkami technických predpisov a ustanovení noriem, ktorú vykonáva certifikačný orgán.

2

Najprv zistite, či zákon vyžaduje certifikáciu týchto výrobkov. Urobte to podľa nomenklatúry výrobkov podliehajúcich povinnej certifikácii alebo vyhláseniu o zhode. Obsahuje „Zoznam tovaru podliehajúci povinnej certifikácii“, „Zoznam výrobkov podliehajúcich povinnému vyhláseniu o zhode“, „Zoznam výrobkov, pre ktoré sa vyžaduje sanitárny a epidemiologický záver“.

3

Na získanie tohto dokumentu musíte vykonať sériu akcií.

4

Navštívte certifikačnú autoritu a získajte radu, ako sa prihlásiť. Potom v súlade s prijatými pokynmi vyplňte žiadosť.

5

Vydávať technickú dokumentáciu pre certifikované výrobky. Okrem samotnej aplikácie poskytnite certifikačnému orgánu vzorku výrobku a dobre pripravenú technickú dokumentáciu. Ďalej platte za certifikačné práce. Prvá fáza je dokončená.

6

V druhom kroku certifikačný orgán vašu žiadosť preskúma. Najneskôr o dva týždne vás bude certifikačný orgán informovať o svojom rozhodnutí o postupe certifikácie a jeho podmienkach. Potom sa vykoná vzorkovanie produktu na jeho identifikáciu.

7

Potom sa výrobky podrobia laboratórnym testom a laboratórium vydá správu o skúške.

8

Nasleduje najpríjemnejšia fáza. Certifikačný orgán sa rozhodne vydať osvedčenie (alebo odmietnutie certifikácie). V prípade pozitívneho výsledku certifikačný orgán vystaví certifikát a zapíše ho do štátneho registra GOST RF Certification System.

Súvisiaci článok

Ako ušetriť pri certifikácii snehových a močiarnych vozidiel, terénnych zariadení vyrábaných nezávisle

Odporúčaná