management

Ako získať dotáciu na rozvoj podnikania v roku 2017

Ako získať dotáciu na rozvoj podnikania v roku 2017

Video: Nationalism vs. globalism: the new political divide | Yuval Noah Harari 2024, Júl

Video: Nationalism vs. globalism: the new political divide | Yuval Noah Harari 2024, Júl
Anonim

Dotácie na rozvoj podnikania sa poskytujú vo všetkých subjektoch federácie, ale ich veľkosť, postup prideľovania a požiadavky na žiadateľov sú stanovené na regionálnej úrovni. V každom prípade je hlavným dokumentom po analýze rozhodnutia rozhodnutie podnikateľský plán a hlavným zdrojom informácií je miestne centrum rozvoja podnikania.

Image

Budete potrebovať

  • - balík potrebných dokumentov na dotáciu;

  • - podnikateľský plán;

  • - postavenie podnikateľa alebo právnickej osoby;

  • - splnenie požiadaviek na žiadateľov o dotáciu.

Návod na použitie

1

V centre budete informovaní o tom, aké kritériá musia uchádzači spĺňať, koľko ich je možné získať a za akých podmienok. Požiadavky môžu napríklad zahŕňať krátke obdobie od okamihu registrácie jednotlivého podnikateľa alebo spoločnosti (zvyčajne 1 - 2 roky), pobyt v minulosti zaregistrovaný v centre zamestnanosti (prostredníctvom tejto organizácie môžete získať aj dotáciu na začatie podnikania) a absolvovanie základného kurzu. podnikanie, prítomnosť zakladateľov miestnej registrácie spoločnosti, dostupnosť vlastných zdrojov na financovanie budúceho projektu atď.

Maximálna dotácia sa v závislosti od regiónu pohybuje v rozmedzí od 200 tisíc do 400 tisíc rubľov.

2

Hlavným argumentom v prospech grantu bude podnikateľský plán, ktorý ste predložili. V centre pre rozvoj podnikania vám môžu poradiť v krátkodobom kurze odbornej prípravy pre túto zručnosť, poradia sa aj za platených podmienok, ale za málo peňazí. V niektorých regiónoch môžete prísť s návrhmi na vypracovanie tohto dokumentu za vás. Je lepšie urobiť všetko sami, ak je to potrebné, vyhľadať radu.

3

Ukážte podnikateľský plán konzultantovi centra. Ak má pripomienky, vykonajte úpravy. A tak ďalej, až kým dokument nespôsobí jediné uchopenie.

Podnikateľský plán a ďalšie potrebné dokumenty predkladáte stredisku pre rozvoj podnikania alebo priamo regionálnemu oddeleniu hospodárskeho rozvoja. V niektorých prípadoch môže byť potrebná osobná účasť na diskusii a ochrane projektu, ukážka produktu atď.

Venujte pozornosť

Podnikateľský plán nie je len argumentom v prospech odovzdania peňazí, ale aj štandardom, podľa ktorého budete potom skontrolovaný, či sa tieto prostriedky majú použiť. Toto majte na pamäti pri plánovaní a zdokumentovaní výdavkov po pridelení grantu.

Užitočné rady

Pri písaní podnikateľského plánu venujte osobitnú pozornosť spoločenskému významu projektu: vytváranie nových pracovných miest (aspoň jedno pre seba), vzhľad požadovanej služby alebo produktu, zvýšenie konkurencie na trhu, zvýšenie daňových príjmov do rozpočtu atď. Prečítajte si podnikateľský plán a rozhodnite sa či vám miestni úradníci dajú peniaze, aspoň formálne zaviazaní vychádzať zo záujmov regiónu a štátu.

Ako získať štátne dotácie na začatie podnikania

Odporúčaná