obchodné

Ako uzavrieť podnikateľa

Ako uzavrieť podnikateľa

Video: Vidorra - sladký život podnikateľa na Kube 2024, Júl

Video: Vidorra - sladký život podnikateľa na Kube 2024, Júl
Anonim

Individuálne podnikanie môže byť uzavreté z rôznych dôvodov: z vlastného podnetu, v súvislosti s bankrotom, so súdnym príkazom zakazujúcim činnosti. Zahraniční občania sú nútení ukončiť podnikateľskú činnosť, a to nielen z uvedených dôvodov, ale aj z dôvodu uplynutia doby vydania obchodného dokladu. Na dokončenie postupu uzávierky je potrebné zhromaždiť niekoľko dokladov a kontaktovať daňový úrad.

Image

Budete potrebovať

  • - žiadosť na štandardizovanom tlačive Р26001;

  • - pas a kópia;

  • - DIČ a kópia;

  • - osvedčenie jednotlivého podnikateľa a kópiu;

  • - prijatie platby štátnej dane;

  • - prijatie platby všetkých príspevkov;

  • - rozhodnutie súdu (v prípade núteného ukončenia podnikania, bankrotu alebo smrti).

Návod na použitie

1

Ak chcete svoju spoločnosť uzavrieť, kontaktujte daňový úrad. Vyplňte žiadosť na jednotnom tlačive P26001. Žiadosť musíte vyplniť osobne a notársky overiť.

2

Musíte tiež predložiť cestovný pas a fotokópiu všetkých jeho stránok, fotokópiu a originálny DIČ a osvedčenie o registrácii jednotlivých podnikateľov, potvrdenie o zaplatení všetkých príspevkov do fondu dôchodkového poistenia, potvrdenie o platbe za ukončenie podnikania.

3

O ukončení svojej činnosti písomne ​​informujte Federálny úrad dôchodkového fondu. Splatiť všetky dane a prípadné nedoplatky.

4

Ak ste uzavreli dohodu s poisťovňou, musíte o ukončení svojich činností písomne ​​informovať poisťovacie orgány.

5

Vyplňte svoje daňové priznanie. Osvedčenie o ukončení dostanete 5 pracovných dní po predložení všetkých dokumentov.

6

Ak súd rozhodol o vašom bankrote, predložte tento dokument daňovému úradu. V prípade bankrotu vždy existujú daňové dlhy, preto nedostanete potvrdenie o ukončení, kým exekútori nepopisujú váš majetok a nepredajú ho. Dane nemôžete platiť, iba ak podnikateľ zomrel a po jeho smrti nezostal žiaden majetok.

7

V prípade smrti, bankrotu, zákazu činnosti musí súd rozhodnúť o ukončení podnikania. Pretože uzavretie obchodnej činnosti je možné za prítomnosti týchto dokumentov alebo na základe súdneho príkazu.

Užitočné rady

Prečítajte si článok 23 Občianskeho zákonníka Ruskej federácie o činnostiach duševného vlastníctva, ako aj federálny zákon 129 o ukončení činností duševného vlastníctva z osobnej iniciatívy, násilne v súvislosti so smrťou alebo zákazom činností na území Ruskej federácie.

vypnúť podnikanie

Odporúčaná