ostatné

Ako zvýšiť ziskovosť zamestnancov

Ako zvýšiť ziskovosť zamestnancov

Video: Branislav Kohl (DataConcept) - Ako vďaka zákazníckym dátam násobne zvýšiť ziskovosť v e-commerce 2024, Júl

Video: Branislav Kohl (DataConcept) - Ako vďaka zákazníckym dátam násobne zvýšiť ziskovosť v e-commerce 2024, Júl
Anonim

Efektívne riadenie personálu zahŕňa: zabezpečenie potrebného počtu zamestnancov spoločnosti, racionálne využívanie personálu a zvýšenie úrovne produktivity práce vo všeobecnosti. Ziskovosť zamestnancov umožňuje vyhodnotiť využitie pracovných zdrojov podniku.

Image

Návod na použitie

1

Ziskovosť zamestnancov odráža efektívnosť využívania pracovných zdrojov v spoločnosti. Tento ukazovateľ charakterizuje prácu pracovného kolektívu spoločnosti ako celku a hodnotí užitočnosť (produktivitu) jedného zamestnanca. Ziskovosť zamestnancov sa počíta podľa tohto vzorca: Rppp (ziskovosť personálu) = P (zisk z predaja výrobkov) / PPP (priemerný počet zamestnancov v priemyselnej výrobe).

2

Ukazovateľ ziskovosti zamestnancov je ovplyvnený kvalifikáciou, skúsenosťami, profesionalitou pracovníkov spoločnosti a ich počtom. Napríklad spoločnosť môže mať dostatočný počet zamestnancov, ale ich nedostatok skúseností a primerané zručnosti budú brániť výrobe výrobkov primeranej kvality. Tento stav preto povedie k zvýšeniu nákladov a zníženiu ziskov z predaja vyrobených výrobkov.

3

Ziskovosť zamestnancov sa môže zvýšiť zlepšením zručností existujúcich zamestnancov. Zlepšenie organizácie práce povedie k zníženiu zložitosti výrobkov, zvýšeniu produktivity, zvýšeniu ziskov z predaja výrobkov.

4

Situácia, v ktorej sú zamestnanci zamestnaní s pracovníkmi s primeranou kvalifikáciou a skúsenosťami, ale samotný podnik pracuje na neaktuálnom vybavení, tiež povedie k zníženiu ukazovateľa ziskovosti zamestnancov. Staré technológie a vybavenie neumožňujú vyrábať výrobky, ktoré by spĺňali požiadavky trhu z hľadiska množstva a vlastností.

5

Naopak, technické vybavenie výroby zvýši objem výrobkov a zlepší ich kvalitu. Zavedenie nových zariadení a moderných technológií tak zlepší technickú a ekonomickú úroveň výroby podniku ako celku. V dôsledku toho sa zvýši zisk z predaja, ako aj ziskovosť zamestnancov.

6

Nízka ziskovosť zamestnancov môže naznačovať, že organizácia prevyšuje stanovené náklady na údržbu zamestnancov: odpočty na daniach, pracovné odevy, náklady na dopravu, náhrady za mobilné výdavky a iné. Zisk, ktorý spoločnosti prinesú zamestnancom, je teda výrazne nižší ako náklady na ich údržbu. Zníženie nákladov na údržbu zamestnancov môže viesť k zvýšeniu miery návratnosti zamestnancov.

Venujte pozornosť

Zlepšenie efektívnosti využívania personálu povedie k zvýšeniu ukazovateľa ziskovosti zamestnancov. Ziskovosť zamestnancov ovplyvňujú rôzne faktory: dĺžka pracovného dňa, zmena ceny predaných výrobkov, úroveň výroby, vybavenie a náklady.

Užitočné rady

Ziskovosť personálu pomáha kontrolovať úroveň produktivity práce, efektívnosť pracovníkov a náklady na ich údržbu. Zvýšenie ziskovosti zamestnancov naznačuje zvýšenie produktivity a zníženie pracovnej náročnosti.

Odporúčaná