ostatné

Čo je to investičná spoločnosť

Obsah:

Čo je to investičná spoločnosť

Video: Prezentácia SkyWay . SkyWay investičná spoločnosť strunového transportu budúcnosti 2024, Júl

Video: Prezentácia SkyWay . SkyWay investičná spoločnosť strunového transportu budúcnosti 2024, Júl
Anonim

Investičné spoločnosti sú spoločnosti zaoberajúce sa investičnými činnosťami, to znamená získavaním voľných peňazí na kapitálovom trhu. Základné imanie týchto spoločností sú zvyčajne cenné papiere.

Image

Koncept investičnej spoločnosti

Investičné spoločnosti sú pre Rusko relatívne novým typom finančnej inštitúcie. A to nie je prekvapujúce, pretože investičné spoločnosti môžu normálne fungovať iba v trhovej ekonomike.

Na rozdiel od investičných fondov spoločnosti pracujú iba s cennými papiermi. Zaoberajú sa akumuláciou finančných prostriedkov a ich následnou ziskovou investíciou. Investičné spoločnosti spravidla vydávajú vlastné akcie. Výnosy z ich predaja sa investujú do akcií podnikov. Príjem akcionárov investičných spoločností teda priamo závisí od toho, ako inteligentne sa investujú prostriedky. Veľmi populárny spôsob, ako investovať v Rusku, je investovať do stavebných spoločností.

Investičné fondy sa môžu investovať aj do akcií a dlhopisov rôznych hospodárskych podnikov. Finančné riziká investorov sa výrazne znižujú, pretože keď klesá hodnota niektorých cenných papierov, zvyšuje sa cena ostatných. Dôležitou výhodou pre investora je prijatie služieb finančného manažéra, v ktorom investičná spoločnosť koná. Ukazuje sa, že investor riskuje iba nesprávny výber investičnej spoločnosti.

Odporúčaná