obchodné

Ako organizovať nákladnú dopravu

Ako organizovať nákladnú dopravu

Video: Všetko pre nákladnú dopravu snehové frézy 2024, Júl

Video: Všetko pre nákladnú dopravu snehové frézy 2024, Júl
Anonim

Keď sa sťahujete na nové miesto, musíte mať veľa vecí. Môžete to urobiť sami, ale je lepšie uchýliť sa k pomoci profesionálnych dopravcov. Táto služba je žiadaná, takže mnohí v tejto oblasti otvárajú podnikanie.

Image

Návod na použitie

1

Ak sa rozhodnete organizovať podnikanie, napriek konkurencii v tejto oblasti musíte rozhodnúť, čo presne budete prepravovať. Môžu to byť škatule s krehkými predmetmi, nábytkom alebo tovarom. To, čo budete ďalej vykonávať, závisí od veľkosti vecí - či už máte minibus alebo nákladné auto.

2

Rozhodnite sa o vzdialenostiach. Plánujete prepravu po celej krajine, na predmestí alebo iba vo vašom meste? Rozhodnite sa, či budete poskytovať ďalšie služby? Môže ísť o 24-hodinovú službu, zavolanie nakladačov do zariadenia, profesionálne zabalenie vecí, inštaláciu vybavenia v zariadení a ďalšie. Zahrnutie ďalších služieb môže rozšíriť vašu zákaznícku základňu.

3

Po zodpovedaní otázok môžete už vypracovať podnikateľský nápad prepravy nákladu a napísať podnikateľský plán. Otázka financovania by sa mala vyriešiť a mali by sa vypracovať všetky potrebné dokumenty.

4

Začatie podnikania si vyžaduje počiatočné peniaze. Jeho maximálna veľkosť je 5-7 tisíc dolárov. V tejto fáze nie je potrebné pokúšať sa šetriť peniaze.

5

Poskytovať služby a poskytovať ich na najvyššej úrovni. Pri preprave nepoškodite tovar, nestrácajte veci pri dodávke. Pri nakladaní neprevádzkujte a nenajímajte zodpovedné nakladače na prácu. Snažte sa nenechať zákazníkov dole a vaša základňa sa časom rozširuje.

6

Vďaka dobre vykonanej práci si môžete byť istí, že vás zákazníci odporučia. Nezabudnite však na reklamy. Preto sa obráťte na noviny a zapojte sa do elektronickej pošty online. Otvorte stránku - pomôže prilákať nových zákazníkov. Nezabudnite zverejniť dokumentáciu svojej spoločnosti na webe, ako aj cenníky. Označte spojenie s call centrom.

7

Propagácia predaja služieb pomáha propagácii. Napríklad 15% zľava na každú desiatu objednávku. Dajte vodičom vizitky, zapíšte si telefónne čísla a názov svojej spoločnosti na autá. Pomôže to propagovať organizáciu.

8

Vysvetlite zákazníkom konkurenčné výhody vašej spoločnosti. Ponúknite priaznivé podmienky a robte kvalitnú prácu.

Dokážte integritu vašej spoločnosti. Za týmto účelom si vezmite veľké odporúčacie listy alebo potvrdenia od veľkých zákazníkov. Zvýši sa tým dôvera nových zákazníkov.

9

Nezabudnite v kancelárii pre operátora nainštalovať telefón s viacerými linkami. Vytvorte flotilu, začnite jedným autom. Na prepravu tovaru medzi mestami si kúpte nákladné auto. Malé gazely sú lepšie pre jazdu v meste.

10

Zamestnajte skúseného účtovníka. Budete potrebovať právnika. Spočiatku môžete pracovať ako bežný zamestnanec, napríklad pôsobiť ako dispečer a až potom prenajať špecialistu na tomto mieste. Najlepšie je najať tých, ktorí majú skúsenosti v oblasti nákladnej dopravy.

11

Na organizáciu podnikania budete musieť vypracovať nasledujúce dokumenty: prepravné dokumenty (nákladný list, TCP, poistenie). Vodič musí mať osvedčenie a plnú moc pre vozidlá. Pri preprave ťažkého a nebezpečného tovaru sa vyžaduje povolenie na prepravu nákladu, pri cestovaní mestom sa vyžaduje povolenie ruskej dopravnej polície.

12

Pri preprave tovaru po Rusku sa vyžaduje nákladný list. Ak máte v úmysle zapojiť sa do dodávky potravín, potrebujete zadný certifikát kvality, ako aj list teploty a vzduchu na zadnej strane. Pri preprave zvierat je potrebné na veterinárnom a veterinárnom osvedčení vydať veterinárne osvedčenie a karanténne osvedčenie, ktoré vydáva hygienický pas (na prepravu výrobkov podliehajúcich skaze a na prepravu zvierat).

Ruská autodoprava: obchodná organizácia

Odporúčaná