obchodné

Ako získať certifikát súkromného podnikateľa

Ako získať certifikát súkromného podnikateľa

Video: #223 | Делегации в Шардже | Dassault Systèmes о SkyWay | Имиджевый регламент 2024, Júl

Video: #223 | Делегации в Шардже | Dassault Systèmes о SkyWay | Имиджевый регламент 2024, Júl
Anonim

Individuálne (alebo súkromné) podnikanie je najjednoduchší spôsob, ako otvoriť a začať podnikať. Môže sa zdať, že získanie certifikátu IP je ťažké, pretože sú potrebné dokumenty a vyhlásenia, a na prvý pohľad nie je jasné, ktoré z nich sú. V skutočnosti však veľa ľudí uprednostňuje registráciu IP samostatne bez toho, aby využívali služby sprostredkovateľských firiem, a ukázalo sa, že príprava a odovzdanie balíka dokumentov nie je vôbec tak komplikovanou záležitosťou, ako sa zdalo na začiatku.

Image

Budete potrebovať

  • - Žiadosť o registráciu IP;

  • - vyhlásenie o prechode na zjednodušený daňový systém (ak je to potrebné);

  • - kópia pasu;

  • - prijatie platby štátnej dane.

Návod na použitie

1

Najprv sa rozhodnite, ktorý daňový systém budete dodržiavať. Môžete si vybrať obvyklý daňový systém (s DPH) alebo zjednodušený (USN), existuje taká možnosť ako UTII (jednotná daň z dočasného príjmu). Prevažná väčšina podnikateľov si vyberá zjednodušený daňový systém, pretože ide o najjednoduchší spôsob vedenia záznamov, v mnohých prípadoch si nemôžete ani najať účtovníka. Ak ste si vybrali STS, budete oslobodení od všetkých ostatných daní, stačí platiť štvrťročne STS (ak nemáte zamestnancov).

2

Existujú dve schémy na používanie zjednodušeného daňového systému a musíte sa rozhodnúť, ktorý z nich budete používať. Prvý systém: príjem STS, v ktorom platíte 6% daň zo všetkých svojich príjmov. Druhá schéma: príjem mínus náklady. Daň je v tomto prípade 15%, odpočítajú sa všetky výdavky, zostatok sa zaplatí. Ak je výška vašich výdavkov vyššia ako 60% príjmu, potom bude druhá schéma zjednodušeného daňového systému ziskovejšia, ak bude nižšia ako 60% - potom prvá.

3

Na registráciu IP sa vyžaduje Žiadosť o registráciu jednotlivca ako IP (formulár P21001). Ak chcete prejsť na zjednodušený daňový systém, musíte tiež podať Žiadosť o prechod na zjednodušený daňový systém (formulár 26.2-1). Na vyplnenie žiadosti o registráciu budete potrebovať All-Russian klasifikátor typov hospodárskej činnosti - zoznam kódov OKVED. Formuláre žiadosti a kódy OKVED si môžete stiahnuť na adrese .

4

Vyplňte žiadosť o registráciu. Kód svojho daňového úradu môžete zistiť pomocou vyhľadávacieho odkazu http://service.nalog.ru:8080/addrno.do . V žiadosti musíte vyplniť kód daňovej kontroly, informácie o sebe, kontaktné údaje. Na hárku A napíšte zoznam všetkých aktivít, ktoré plánujete robiť. Prvý druh činnosti na zozname sa považuje za hlavnú činnosť pre podnikateľov Na jeden hárok je 10 kódov, ak existuje viac kódov, použite niekoľko hárkov. Pre tých, ktorí plánujú predkladať daňové správy o zjednodušenom daňovom systéme, musíte vyplniť žiadosť o prechod na tento systém.

5

Vytlačené listy musia byť pridelené notárskej verejnosti, ktorá ich ušije a zabezpečí ich. V tejto fáze si tiež urobte fotokópiu pasu, ktorý tiež osvedčíte.

6

Štátna povinnosť registrácie jednotlivého podnikateľa je 400 rubľov. Potvrdenie si môžete stiahnuť na internete, ale ak daňové informácie nie sú pre váš región, bude ľahšie ísť do najbližšej pobočky Sberbank. Tam dostanete formulár na zaplatenie štátnych poplatkov za otvorenie IP.

7

Teraz pozbierajte všetky dokumenty a choďte na daňový úrad. Mali by ste ho mať vo svojich rukách: vyhlásenie o registrácii IP overené notárskou verejnosťou, vyhlásenie o prechode na STS (ak je to potrebné), overená kópia pasu a platený štátny príjem. Ak je všetko v súlade s dokumentmi, budú rýchlo prijaté na daňovom úrade, po ktorom vydajú potvrdenie, s ktorým je potrebné do 5 pracovných dní prísť na kontrolu.

8

Príďte na daňový úrad v deň uvedený na príjmovom doklade, kde vám dá potvrdenie o registrácii jednotlivého podnikateľa alebo oznámenie, že vám bola zamietnutá registrácia (ak boli predložené nesprávne informácie alebo sa vyskytli chyby v dokumentoch). Ak je registrácia zamietnutá, opravte chyby a odošlite dokumenty znova.

Venujte pozornosť

Niektorí jednotlivci a organizácie nie sú oprávnení používať STS. Existujú typy činností, pri ktorých nemôžete platiť dane v zjednodušenom daňovom systéme.

Užitočné rady

Pokiaľ dokumenty nedostanete v deň uvedený na potvrdení, zašlú sa poštou na adresu registrácie.

  • Federálna daňová služba
  • individuálny súkromný podnik
  • Postup na získanie licencie pre spoločnosť LLC alebo IE v roku 2013

Odporúčaná