Obchodné riadenie

Ako uviesť obchod do prevádzky

Ako uviesť obchod do prevádzky

Video: Prečo Martyte pomohol poškodiť SpaceX Starship Raptor motor! 2024, Júl

Video: Prečo Martyte pomohol poškodiť SpaceX Starship Raptor motor! 2024, Júl
Anonim

Mnoho začínajúcich podnikateľov čelí prirodzenému problému nedostatku času a úsilia na vykonávanie pracovných úloh, ktoré s rozvojom podnikania rastú ako snehová guľa. A aj napriek najvyššej pracovnej kapacite a schopnosti spať štyri hodiny denne, skôr či neskôr, je každý podnikateľ prekvapený myšlienkou uvedenia podniku do obehu, aby sa konečne zbavil neustáleho strachu a získal príležitosť slobodnejšie dýchať. Ak sa v opísaných smeroch uznávate, je na čase, aby vaše podnikanie rástlo.

Image

Návod na použitie

1

Považujte podnikanie za systém pozostávajúci z vzájomne prepojených prvkov, ktoré nám spolu umožňujú dosiahnuť ciele stanovené pre spoločnosť. Navyše každý z týchto prvkov hrá svoju úlohu a vykonáva rôzne funkcie. Napríklad:

• účtovanie peňažných tokov - účtovníctvo;

• vykonávanie základných funkcií (predaj alebo výroba výrobkov) - predajný alebo výrobný personál;

• práca s dodávateľmi - dodávateľské oddelenie;

• rozvoj podnikania - marketingové oddelenie;

• koordinácia činností všetkých divízií - administratíva.

Zohľadňované funkcie a oddelenia sú samozrejme podmienené. V rôznych spoločnostiach sú však uvedené úlohy nejakým spôsobom vyriešené. Preto prvou vecou, ​​ktorú by ste mali podniknúť, je vytvorenie schémy všetkých procesov, ktorých implementácia je nevyhnutná pre úspešnú prácu a rozvoj spoločnosti.

2

Ak chcete, aby podnik pracoval nezávisle, vyhľadajte najatý personál. Kľúčové pozície, ktoré budete potrebovať pre zamestnancov, uvidíte aj vo vytvorenej schéme. Vaša úloha ako vlastníka a vlastníka podniku bude doplnená predtým nepoužívanou funkciou: budete musieť kontrolovať, ako zamestnanci vykonávajú pridelenú prácu. V tejto fáze sa môžete stretnúť s ťažkosťami spôsobenými skutočnosťou, že motivácia zamestnanca sa zásadne líši od motivácie majiteľa podniku.

3

Bohužiaľ pre mnohých podnikateľov môžu ďaleko od všetkých podnikov existovať bez neustáleho rozvoja. Propagácia firmy je ako ten prvok, ktorý sa môže ťažko preniesť na riadenie najatého manažéra. Dôvod nespočíva ani tak v motivácii, ako v odpovedi na otázku: kto lepšie ako majiteľ vie, ako rozvíjať podnikanie? Ak nájdete zamestnanca, ktorý preukázal svoj potenciál, môžete si byť istí: patríte do malej skupiny talentovaných podnikateľov, ktorým sa podarilo tento podnik uviesť do prevádzky.

Business FM Ako zefektívniť vytváranie startupov v teréne

Odporúčaná