obchodné

Ako postaviť motokáry

Ako postaviť motokáry

Video: Jak jsme stavěli motokáru (díl 1 ze 4) 2024, Júl

Video: Jak jsme stavěli motokáru (díl 1 ze 4) 2024, Júl
Anonim

Karting - športový mikrobus bez odpruženia je veľmi obľúbený medzi mladými ľuďmi, ktorí sa aktívne podieľajú na motoristickom športe. Automobiloví pretekári sa často zúčastňujú na motokárách pre domácich majstrov, čo je dvojnásobne čestné.

Image

Návod na použitie

1

Tí, ktorí túži zostaviť tento malý rýchly športový automobil, by mali mať dobrú predstavu o jeho vlastnostiach. Rázvor kolies (pozdĺžna vzdialenosť medzi nápravami) by preto mala byť v rozsahu od 1010 do 1220 mm s celkovou maximálnou dĺžkou 1320 mm. Priemer motokárového kolesa nie je väčší ako 350 mm.

2

Do veľkosti koľají do 2/3 od rázvoru kolies. Na motokáry namontujte výlučne vzduchom chladený dvojtaktný jednovalcový motor, ktorý pracuje na benzínovej komerčnej úrovni bez akýchkoľvek prísad. Do brzdového systému musia byť zapojené najmenej dve kolesá. Riadiaci systém je tradičný automobil s kruhovým volantom.

3

Šírku plošiny urobte tak, aby zodpovedala šírke rámu a jej dĺžka zodpovedá vzdialenosti od pedálov k sedadlu. Pri navrhovaní motokár poskytnite špeciálne prekážky, ktoré nedovoľujú nohám skĺznuť z plošiny, a urobte sedadlo tak, aby sa vodič pri zatáčaní nepohyboval na stranu. Špeciálne ochranné zariadenie ho musí chrániť pred možným popálením na motore.

4

Jednotlivé časti prevodovky zatvorte špeciálnym štítom na polovici ozubeného kolesa. Pamätajte, že objem palivovej nádrže nesmie prekročiť 5 litrov. Bezpečne ho upevnite a zatvorte tak, aby sa úplne vylúčila možnosť emisií paliva.

5

Prvky podvozku a riadenia sú potrebné na zaistenie závlačky. Je povolené používať zapaľovacie systémy, karburátory akéhokoľvek typu (domáce aj dovážané) a prostriedky odolné voči nárazom.

6

Je zakázané používať karosérie a kapotáže, diferenciály a podobné mechanizmy, kormidlové zariadenie so závitovkami, reťazové, lanové alebo prevodové, kompresory a vstrekovanie paliva, ako aj pedále, ktoré pri stlačení prekračujú rozmery rámu.

Odporúčaná