management

Ako zostaviť model zloženia

Ako zostaviť model zloženia

Video: 4 Cylinder Model Engine Build - All Metal Mini Engine 2024, Júl

Video: 4 Cylinder Model Engine Build - All Metal Mini Engine 2024, Júl
Anonim

V každom systéme sa rozlišujú komponenty, ktorých vzájomné pôsobenie by malo viesť k dosiahnutiu cieľa. Na druhej strane je možné každú časť rozdeliť na malé komponenty. Nedeliteľné súčasti sa nazývajú prvky, ktoré zohrávajú hlavnú úlohu v procese získavania výsledku. Model zloženia pomáha určiť tieto komponenty, čo následne vážne uľahčuje úlohu rozvoja projektu v podniku. Zvážte proces jeho konštrukcie na príklade mikrovlnnej rúry.

Image

Návod na použitie

1

Zostavte model čiernej skrinky a definujte „vstupy“ a „výstupy“ systému. Zdroje a konečné výsledky určia, ktoré komponenty by sa mali použiť. Rozdeľte model čiernej skrinky na niekoľko vzorov, ktoré odrážajú rôzne úlohy. Napríklad „mikrovlnná rúra ako technický systém“ a „mikrovlnná rúra ako nástroj na varenie“. V prvom prípade je cieľom správne fungovanie zariadenia, v druhom hotovom jedle.

Image

2

Potom zostavte počiatočný model zloženia. Uveďte hlavné subsystémy, ktoré budú zahrnuté do každej z možností. Napríklad pre fungovanie mikrovlnnej rúry potrebujete kameru, vyhrievací mechanizmus a chladiaci mechanizmus. Rozdeľte každý subsystém na samostatné prvky, ktoré zabezpečujú jeho fungovanie. V našom prípade ide o zámky dverí, osvetlenie vnútorného osvetlenia, ovládací panel a displej atď. Tento postup sa musí zopakovať pre každý systém.

Image

3

Definujte hlavný cieľ. Zvýraznite systém, ktorého práca najviac ovplyvňuje proces dosiahnutia úspechu. Opíšte model zloženia pomocou podrobnejších detailov. Vykonajte komplexnú analýzu a identifikujte všetky komponenty potrebné na dosiahnutie úspešného výsledku. Vložte všetko do tabuľky a vygenerujte správu. Tento model umožňuje kúpiť takmer úplné riešenie každého problému.

Image

Venujte pozornosť

Model zloženia sa na rôzne účely môže výrazne líšiť, aj keď hovoríme o rovnakom systéme. Preto po určení nesprávneho cieľa môžete projekt neúspešne ukončiť. V rámci podniku to sľubuje veľké straty.

Užitočné rady

Pri maľovaní prvkov nezanedbávajte malé detaily. Poraďte sa s odborníkmi a uistite sa, že je zloženie správne. Pri príprave správy uveďte nielen názov prvku, ale aj požadované množstvo. Ak hovoríme o technických zariadeniach, je lepšie uplatňovať schému a mechanizmus práce.

Odporúčaná