management

Ako vybudovať obchodný tím

Ako vybudovať obchodný tím

Video: Why you should define your fears instead of your goals | Tim Ferriss 2024, Júl

Video: Why you should define your fears instead of your goals | Tim Ferriss 2024, Júl
Anonim

Manažéri predaja sú dôležitým článkom takmer pre každú organizáciu. Vybudovať také oddelenie nie je ľahké. Mnoho ľudí si myslí, že rôzni ľudia by mali s klientmi rokovať v rôznych fázach. tj jeden zamestnanec robí chladné hovory, druhý prednáša a tretí spolupracuje s klientom po uzavretí zmluvy. Ale s takou organizáciou procesu klient komunikuje s mnohými ľuďmi. Dôležitá časť spolupráce je teda stratená - priateľstvá.

Image

Návod na použitie

1

Rozhodnite sa, koľko zamestnancov budete potrebovať. Ak sa plánuje malý objem predaja, postačí jedna osoba. V budúcnosti ju môžete rozvíjať. Ak máte veľký objem výroby, bude potrebných viac zamestnancov. Začať rozhovor. Pripravte pre nich rôzne dotazníky a modely správania pri rokovaniach.

2

Vyhľadajte manažéra predaja. Na prvom pohovore nikdy neodpovedajte na uchádzanie sa o prácu. Najskôr ohodnoťte niekoľko ľudí. Vyberte tých, ktorí sú pre túto prácu vhodnejší. Uskutočnite druhý pohovor, prípadne skupinový pohovor. A po ňom, najať vedúceho a zamestnancov obchodného oddelenia.

3

Zriadte pravidelné plánovacie stretnutia, na ktorých by zamestnanci mali podávať správy o svojej práci. Môžu byť týždenné alebo denné. Stanovte mesačný plán počtu osobných stretnutí s klientmi a chladných hovorov. Informujte o tom zamestnancov. Nastavte bonusy pre tých, ktorí prekračujú túto normu. A sankcie voči tým, ktorí ich nedodržiavajú bez dobrého dôvodu.

4

Nastavte si plat. Malo by pozostávať z platu a percenta. V prvých mesiacoch by mal byť plat vyšší a percento nižšie. Po určitom čase (napríklad 2-3 mesiace) znížte plat a zvýšite úroky.

5

Vysvetlite zamestnancom, že musia každého klienta sprevádzať od prvej výzvy a po celú dobu spolupráce. Každý klient bude komunikovať s jednou osobou. Po chvíli budú mať zdanie priateľstva. Zastavenie takejto spolupráce bude ťažšie.

6

Vysvetlite manažérom potrebu byť v kontakte s klientom. Pripomeňte mi, že je potrebné zablahoželať k tejto alebo tej dovolenke. Napríklad by bolo pekné poslať krásnu pohľadnicu e-mailom a dodatočne zavolať partnerovi.

7

Monitorujte svoje obchodné oddelenie pravidelne. Zamestnanci by mali pracovať väčšinu času. Sú to ľudia, ktorí nemôžu mať voľný čas. Povzbudzujte tých, ktorí aktívne pracujú, a pokutujte tých, ktorí si nemôžu dovoliť nič nerobiť.

Venujte pozornosť

Ak sa vám v práci obchodného manažéra niečo nepáči, je lepšie urobiť jeho výcvik a nie ho prepustiť. Nájdenie dobrého zamestnanca v tejto oblasti je veľmi ťažké.

Užitočné rady

Zamestnancom dávajte ďalšie bonusy. Môže ísť o firemné spojenie, bezplatné jedlo alebo dopravu do práce. Niektorí manažéri predaja prestanú pracovať po dosiahnutí určitej úrovne. Môžu viesť zákazníkov preč. Ak má zamestnanie ďalšie výhody, jeho opustenie bude ťažšie. Ušetrite tak pre organizáciu talentovaných zamestnancov.

Odporúčaná