Obchodné riadenie

Ako zvýšiť efektívnosť riadenia

Ako zvýšiť efektívnosť riadenia

Video: INTRO - Ako merať a riadiť zamestnaneckú skúsenosť efektívne a inteligentne 2024, Júl

Video: INTRO - Ako merať a riadiť zamestnaneckú skúsenosť efektívne a inteligentne 2024, Júl
Anonim

Riadenie podniku môžete zlepšiť kontrolou kľúčových obchodných procesov. V niektorých prípadoch sa audítori vyzývajú, aby tak urobili, ktorí vykonajú výrobný, ekonomický a personálny audit. Niekedy sa uchýlia k službám protikrízového manažéra.

Image

Budete potrebovať

  • - podnikateľský plán;

  • - marketingový plán;

  • - Výsledky auditov.

Návod na použitie

1

Vykonajte audit, analyzujte najnovšie správy a porovnajte prijaté údaje. Ak je skutočný zostatok tovaru alebo hotovosti nižší ako zostatok na účte - vo vašom podnikaní je nedostatok. Toto je jeden z najbežnejších dôvodov, prečo je potrebné uchýliť sa k externému riadeniu. (V tomto prípade nezáleží na tom, či hovoríme o auditoch alebo pozývame externého krízového manažéra.) Ďalším častým dôvodom je rozpočtový deficit. Ak to plánujete na budúci štvrťrok a pochopíte, že výdavky budú mať prednosť pred príjmami, vyvstane aj otázka externého manažéra. Rozhodnutie o zvýšení efektívnosti riadenia však nemusí nutne naznačovať, že záležitosti spoločnosti sú poľutovaniahodné. V niektorých prípadoch vlastníci jednoducho cítia, že spoločnosť má nerealizovaný potenciál.

2

Pozvite audítorov. V modernom podnikateľskom prostredí je audit úzko spojený s účtovnou závierkou a hospodárskou situáciou v podniku. Môže sa však spájať s akýmkoľvek zloženým podnikaním. Ak teda vyrábate akýkoľvek produkt, budete potrebovať výrobný audit. A určite - audit zamestnancov. Účinnosť riadenia je možné zvýšiť nielen zvýšením ziskov, ale aj znížením nákladov. A bez dôkladného dôsledného overovania je to takmer nemožné.

3

Vytvorte marketingový plán. Ak sa tak stalo skôr - znovu zvážte. V takom prípade je vašou úlohou nájsť skryté rezervy. S najväčšou pravdepodobnosťou máte možnosť obsadiť susedné miesto alebo presunúť značku na ďalšiu cieľovú skupinu. Samostatnou položkou v marketingovom pláne by mala byť kampaň na propagáciu produktu alebo služby na trhu. Po tom, ako výsledky auditov identifikujú problémové oblasti a vy ste sa usilovali vyriešiť problémy, je čas premýšľať o zvýšení predaja. A bez vedomia spotrebiteľa (za to zodpovedá PR) a bez toho, aby ich povzbudzoval ku kúpe (toto je „majetok“ reklamy), je mimoriadne ťažké nájsť ďalší predaj.

4

Skombinujte výsledky revízie tabuľky zamestnancov a motivačných schém zamestnancov, spôsobov optimalizácie výroby, zníženia nákladov spojených s meniacimi sa obchodnými procesmi, zvýšenia dopytu po cieľovej skupine a vylepšeného plánu predaja. Nepochybne sa vám bude páčiť výsledok.

ako zlepšiť výkonnosť podniku

Odporúčaná