Obchodné riadenie

Ako umiestniť produkt

Ako umiestniť produkt

Video: Systemair DESIGN plugin pre Revit | Ako vložiť produkt 2024, Júl

Video: Systemair DESIGN plugin pre Revit | Ako vložiť produkt 2024, Júl
Anonim

Teraz na spotrebiteľskom trhu existuje veľmi široký sortiment tovaru a každý segment má niekoľko analógov. Napríklad zubná pasta: kupujúci sa pri výbere stretnú s viac ako desiatimi typmi tohto produktu. Ak chcete uspieť v podnikaní, musíte si najskôr určiť voľnú pozíciu na trhu.

Image

Návod na použitie

1

Prvá vec, ktorú potrebujete, je preskúmať spotrebiteľský trh. Zistite od občanov, čo chýba a čo by chceli vidieť na policiach.

2

Na základe vášho prieskumu si zostavte zoznam priorít a rozhodnite sa, čo pre vás najlepšie funguje. Napríklad muži vôbec nezaujímajú výrobu spodnej bielizne a naopak, je nepravdepodobné, že by ženy chceli robiť autodiely.

3

Vytvorte si zoznam svojich konkurentov. Definícia cenovej lišty je nasledovná: porovnajte ceny svojich konkurentov, vopred vypočítajte svoje výdavky a vyberte najvhodnejšiu úroveň hodnoty.

4

Je tiež veľmi dôležité prísť s originálnym názvom, ktorý vás bude zaujímať, napríklad ak sa rozhodnete predávať kozmetiku a zvoliť si názov, podľa vášho názoru, vhodný: „Chrpa“. Uistite sa, že o túto kozmetiku budú mať záujem iba staršie ženy.

5

Dôležitú úlohu hrá reklama. Podľa štatistík väčšina spotrebiteľov nakupuje tento alebo tento produkt práve z dôvodu úspešnej propagácie produktu. Nešetrite peniaze a nezaručujte dobrú reklamu, uistite sa, že náklady sa vyplatia.

6

Pokúste sa zabezpečiť, aby vaše výrobky spĺňali maximálne požiadavky zákazníkov, boli spoľahlivé a kvalitné, a čo je najdôležitejšie, zrozumiteľné. Napríklad asi pred desiatimi rokmi spoločnosť Pepsi uviedla na trh nápoj s názvom Pepsi Crystal, zdôrazňujúc, že ​​priehľadnosť naznačuje ochladzujúcu šťavu. Spotrebitelia tomu však nerozumeli, dá sa povedať, že to viedlo k zmätku.

7

Je tiež veľmi dôležité držať sa jedného smeru. Napríklad jedna zo spoločností, ktoré vyrábajú počítače, umiestnila svoje vybavenie najprv ako pre podnikateľov, trochu času uplynulo a uviedli, že ich počítače boli vytvorené pre študentov a potom pre inžinierov. Toto je úplne nesprávna taktika, ktorá, bohužiaľ, vedie ku kolapsu.

8

Z vyššie uvedeného môžeme vyvodiť záver: zodpovedne pristupujeme k výberu pozície, starostlivo zvážte vzhľad produktu, logo, identifikujte základné potreby a udržujte značku!

Pozícia na trhu

Odporúčaná