Druhy činností

Ako používať UTII v podnikoch

Ako používať UTII v podnikoch

Video: How to use a Menstrual Cup – In-depth Instructional Video 2024, Júl

Video: How to use a Menstrual Cup – In-depth Instructional Video 2024, Júl
Anonim

Daňovníci jednotnej imputovanej dane z príjmu sú právnické osoby, ktorých priemerný počet zamestnancov nepresahuje sto osôb, podiel účasti v podniku iných spoločností nepresahuje dvadsaťpäť percent. Nie je to samotná organizácia, ktorá prevádza dane na imputované príjmy, ale samostatný druh svojej činnosti.

Image

Budete potrebovať

  • - dokumenty spoločnosti;

  • - daňový zákon Ruskej federácie;

  • - účtovné výkazy;

  • - kalkulačka;

  • - regulačné právne akty o koeficientoch K1 a K2 podľa druhu činnosti;

  • - pero;

  • - pečať spoločnosti;

  • - formulár žiadosti o registráciu ako platiteľa UTII.

Návod na použitie

1

Aby ste prešli na systém zdaňovania imputovaného príjmu, mali by ste napísať vyhlásenie o registrácii ako platiteľa jednotnej dane z imputovaného príjmu. Dokument musí obsahovať potrebné údaje o spoločnosti, typ činnosti vykonávanej organizáciou, ako aj priemerný počet zamestnancov v podniku. K žiadosti priložte balík dokumentov a predložte ich daňovému úradu v mieste sídla spoločnosti.

2

Druh činnosti vykonávanej v podniku by sa mal týkať tých druhov, ktoré sú predpísané v článku 346 daňového poriadku Ruskej federácie. Ak chcete prejsť na systém zdaňovania imputovaného príjmu, ale spoločnosť má obmedzenia týkajúce sa jeho uplatňovania, stanovené v daňovej legislatíve, daňová služba vašu žiadosť neakceptuje.

3

Štvrťrok sa považuje za zdaňovacie obdobie pre imputovanú daň z príjmu, preto je potrebné podať daňové priznanie s touto konkrétnou periodicitou.

4

Daň z pripísaného príjmu sa vypočíta vynásobením základnej ziskovosti pri zohľadnení koeficientov K1 a K2 základnou ziskovosťou pri zohľadnení koeficientov K1 a K2.

5

Základný výnos je celkový príjem v rubľoch na jednotku fyzického ukazovateľa. Výška základnej ziskovosti je stanovená podľa daňového poriadku Ruskej federácie pre každý druh činnosti a je pevne stanovená. Fyzický ukazovateľ však nie je konštantný, ale musí mať doklady. Pre konkrétny druh činnosti, jej fyzický ukazovateľ, sa počas roka môže meniť, preto sa imputovaný príjem počíta každý štvrťrok, vyplňte príslušné vyhlásenie.

6

Koeficient K1 je korekčná hodnota základného výnosu, berúc do úvahy percento inflácie, a koeficient K2 je korekčná hodnota základného výnosu, berúc do úvahy určité podmienky, ktoré ovplyvňujú príjem v závislosti od druhu činnosti. Koeficient K2 pre každý druh činnosti je upravený zákonnými obecnými alebo regionálnymi zákonmi.

  • UTII - jednotná daň z pripísaných príjmov
  • ako aplikovať envd

Odporúčaná