Obchodné riadenie

Ako prijať firmu

Ako prijať firmu

Video: Ako fungujú investície a prečo by mal každý investovať? 2024, Júl

Video: Ako fungujú investície a prečo by mal každý investovať? 2024, Júl
Anonim

Ak si kúpite hotový podnik, pred rozhodnutím by ste mali skontrolovať všetko trikrát. Dokonca aj v spoločnosti je proces prenosu prípadov zo zamestnanca na zamestnanca skutočne ťažký. Nemenej úskalia pri prechode podniku z vlastníka na vlastníka.

Image

Budete potrebovať

  • - služby audítorov;

  • - osvedčenie od spoločnosti Rosreestr;

  • - akt inventarizácie;

  • - služby právnika.

Návod na použitie

1

Prijímajte práva iba na majetok, a nie na právnickú osobu. To vás ušetrí od dlhov a záväzkov iných ľudí. Uistite sa však, že predávajúci je vlastníkom nehnuteľností a hnuteľného majetku. Existujú situácie, keď podvodníci predali prenajaté priestory alebo hypotéky. Vyžiadajte si od Rosreestr osvedčenie o nehnuteľnostiach. Spýtajte sa bánk a leasingových spoločností o technologických právach.

2

Získajte samotnú organizáciu, aby využila výhody zavedeného podnikania. V tomto prípade prijímate nielen svoje aktíva, ale aj záväzky. Aby ste vylúčili možnosť nesprávneho posúdenia situácie, vykonajte audit financií a účtovníctva a súpis majetku.

3

Porozprávajte sa s audítormi. Opýtajte sa ich, aké náklady môže spoločnosť v blízkej budúcnosti očakávať. Hovoríme o pokutách, daniach, pokutách, dlhoch. Šetrite iba na odborníkov: pomôžu vám vyhnúť sa vážnym chybám. Problémy, ktoré podniky zistia, umožnia znížiť cenu alebo odmietnuť transakciu.

4

Poraďte sa s právnikmi o právnych aspektoch tohto podnikania. Vysvetlite polohu komplexu nehnuteľností, jeho stav a vyhliadky. Požiadajte ich, aby z právneho hľadiska opísali blízku budúcnosť podniku.

5

Vyzvite predávajúceho, aby podpísal záruku neprítomnosti dlhov, ktoré nie sú kryté účtovnými dokladmi. Získajte podpis všetkých zakladateľov a generálneho riaditeľa. Podľa tohto článku budú osobne zodpovedné za odhalené dlhy, ak ich vek nepresiahne tri roky. Po podpísaní záväzku môžete vy ako nový vlastník buď presmerovať veriteľov na skutočných dlžníkov, alebo obhajovať svoje práva na súde.

6

Vypracujte podrobný plán na prenos riadiacich právomocí. Pomôže to udržať udržiavané vzťahy s dodávateľmi, zákazníkmi a partnermi. Udržuje tiež vašu reputáciu medzi zamestnancami organizácie.

7

Vypracujte dokument o prijatí a odovzdaní veci. Toto je posledná fáza prijatia podnikania. Tento akt je vypracovaný v akejkoľvek forme a musí byť podpísaný bývalým generálnym riaditeľom a prichádzajúcim orgánom. Mal by obsahovať vyčerpávajúci zoznam dokumentov a obsahovať výsledky inventarizácie. Potom pošlite oznámenia o zmene generálneho riaditeľa daňovej inšpekcii, mimorozpočtovým fondom a protistranám podniku.

Dobrý deň, som váš CEO!

Odporúčaná