ostatné

Ako založiť firmu

Ako založiť firmu

Video: Ako začať podnikať keď nemáte NIČ 2024, Júl

Video: Ako začať podnikať keď nemáte NIČ 2024, Júl
Anonim

Pre tých, ktorí chcú mať vlastný podnik, ale nie sú pripravení ho vytvoriť úplne od začiatku, je najlepším riešením získanie podniku. Koniec koncov, môžete získať hotovú pracovnú spoločnosť so zavedeným tímom odborníkov a klientskou základňou. Ak si chcete kúpiť ziskový podnik, je dôležité pamätať na určité pravidlá jeho nákupu.

Image

Návod na použitie

1

Prvým krokom k získaniu firmy je nájdenie podniku, ktorý sa vám páči z nejakého dôvodu. Ak si kúpite firmu, aby ste ju mohli viesť, a nie ju ďalej predávať, je lepšie zvoliť spoločnosť, ktorá sa zaoberá skutočnosťou, že vás zaujíma to, čomu rozumiete.

2

Na získanie podniku je dôležité nájsť obchodného makléra, ktorý vám pomôže správne dokončiť transakciu. Zvyčajne najímajú celú spoločnosť, ktorá poskytuje služby právnej povahy (overenie firmy) a zaoberá sa priamym predajom.

3

Spýtajte sa obchodného makléra alebo vlastníka získaného podniku, prečo sa táto spoločnosť predáva. Ak vám ich odpovede nevyhovujú, porozprávajte sa so zamestnancami. Možno je toto podnikanie nerentabilné. Zhromaždite všetky údaje o predajcovi a pokúste sa porozumieť tomu, čo ho vlastne predáva.

4

Zistite všetky ďalšie problémy súvisiace s podnikaním. Je dôležité, aby ste dostali nielen všetky majetky spoločnosti, ale aj práva na ochrannú známku, logo atď.

5

Po objasnení všetkých sporných otázok týkajúcich sa podnikania bude potrebné uzavrieť dohodu o jeho kúpe. Zmluva musí mať tieto podmienky:

1. Predmetom zmluvy je samotný podnik, jeho presný opis;

2. spôsob platby a termíny;

3. možné zmeny ceny;

4. Záruky a pokyny predávajúceho;

5. obmedzovanie schopnosti predávajúceho súťažiť s obchodom predávaným po transakcii;

6. pokuty v prípade nedodržania zmluvných podmienok.

6

Pre tých, ktorí chcú pri kúpe podniku minimalizovať riziká, je užitočné používať franšízing. To znamená, že získate právo na založenie firmy podľa určitého vzorca (t. J. Toho, ktorý už existuje - McDonald's, Starbucks atď.). Budete sa teda zúčastňovať na už známej obchodnej schéme, spočiatku budete mať zákazníkov. Zároveň však nebudete úplne nezávislí, pretože budete musieť mesačne zaplatiť určitú sumu franšízorovi (osobe, od ktorej ste podnik zakúpili).

Odporúčaná