Obchodná komunikácia a etika

Ako pritiahnuť klienta k službám

Ako pritiahnuť klienta k službám

Video: AWS Security Control Domain Videos - Data Privacy 2024, Júl

Video: AWS Security Control Domain Videos - Data Privacy 2024, Júl
Anonim

Podnikanie v oblasti služieb sa môže začať bez veľkého množstva počiatočného kapitálu. Konkurencia v akomkoľvek smere v tejto oblasti je však dosť vysoká, preto by sa na prilákanie a udržanie zákazníkov malo použiť integrovaný prístup.

Image

Návod na použitie

1

Pokúste sa vytvoriť jedinečnú ponuku vo vašom sektore služieb, ktorá vás odlíši od vašich konkurentov. Zamerajte sa na kľúčový faktor, prostredníctvom ktorého zákazníci rozhodujú o potrebe služby. Môže to byť rýchlosť alebo spoľahlivosť, potvrdená určitými dokumentáciami.

2

Poskytnite príjemnú atmosféru každému z vašich klientov. Závisí to od mnohých faktorov: od komunikačného štýlu personálu až po návrh miestnosti. Pokúste sa predvídať potreby zákazníkov. Zvážte možnosti priemerného spotrebiteľa služieb vašej spoločnosti, pokiaľ ide o pracovné plány alebo pohodlie umiestnenia.

3

Vyvinúť vernostný systém pre zákazníkov. Získajte databázu, vytvorte progresívny systém zliav. Zadajte zľavové karty, kumulatívne bonusy. Dajte na sviatky drobné darčeky, informujte klienta o nových službách.

4

Nezabudnite použiť individuálny prístup ku každému pravidelnému zákazníkovi. Skúste si spomenúť na podrobnosti svojho osobného života, ktoré s vami sám dobrovoľne zdieľa. Vaši zamestnanci by mali byť psychicky dôvtipní, poskytovať podporu, ak je to potrebné, alebo by nemali byť rušiví, ak klient nie je pripravený komunikovať. Adresa podľa mena a pamätajte si mená blízkych, ktorých klient často spomína. Úprimný prístup pomôže priniesť služby na ďalšie roky.

Venujte pozornosť

Majte na pamäti, že zákazník nespokojný so službou povie oveľa viac ľudí o svojich dojmoch ako spokojný. Hrubá chyba v službe môže spôsobiť stratu potenciálnych zákazníkov.

Užitočné rady

Neustále študujte názory zákazníkov na služby vašej spoločnosti. Starostlivo zaznamenajte všetky osobné recenzie, zapíšte si ich dojmy, vykonajte prieskum, založte knihu hostí. Takže môžete pracovať na kvalite služieb.

Odporúčaná