Obchodné riadenie

Ako prilákať zákazníkov

Ako prilákať zákazníkov

Video: Účinná stratégia ako získať prvých zákazníkov (Pýtajte sa Erika) 2024, Júl

Video: Účinná stratégia ako získať prvých zákazníkov (Pýtajte sa Erika) 2024, Júl
Anonim

Konkurencia medzi odbytiskami, množstvo ponúk produktov a agresívna reklama spôsobujú obchodným lídrom určité ťažkosti. Prilákanie zákazníkov sa stáva kľúčovou úlohou, pokiaľ ide o akékoľvek podnikateľské prostredie. Získanie lojality zákazníkov v dlhodobom horizonte priamo súvisí so stabilitou podnikania.

Image

Budete potrebovať

  • - databáza zákazníkov;

  • - marketingový rozpočet.

Návod na použitie

1

Zhodnoťte svoje konkurenčné prostredie. Jasne definujte, čo robia predajcovia alebo výrobcovia podobného tovaru alebo služieb. Označte najúčinnejšie propagačné a reklamné kampane, s ktorými ste sa nedávno stretli. Pokúste sa využiť skúsenosti ostatných pre svoj vlastný prospech.

2

Vypracovať stratégiu na prilákanie zákazníkov, ktorá bude zahŕňať metódy, ktoré vyžadujú materiálne zdroje, a metódy, ktoré nezahŕňajú finančné náklady. Netrávte vyrážkami ani neprimeranými marketingovými krokmi. Získavanie zákazníkov by malo byť systematické a postupné.

3

Vytvorte multifunkčnú základňu klientov, do ktorej môžete zadať maximálne množstvo informácií. Ak máte systém zľavových kariet, vydajte ich až po vyplnení krátkeho dotazníka. Takéto informácie budú pre vás najcennejšie, pretože vám pomôžu analyzovať kľúčové charakteristiky vašej cieľovej skupiny. Napríklad dátum narodenia vám pomôže vopred zablahoželať zákazníkom a uvedená adresa vám pomôže uskutočniť kampaň na podporu predaja presne tam, kde žije väčšina zákazníkov.

4

Precvičujte si individuálny prístup k stálym zákazníkom, najmä ak je vaša firma spojená so službami alebo si vyžaduje osobný kontakt. Pamätajte na ich mená a podrobnosti života, ktoré vám sami hovoria. Ak je pre vás klient obzvlášť dôležitý, môže byť užitočný akýkoľvek maličkosť: meno jeho psa, značka automobilu, druh obľúbenej kávy. Návštevník vždy ocení individuálnu starostlivosť a zároveň si môžete byť istí, že vás určite odporučí svojim priateľom.

5

Pravidelne organizujte propagačné akcie s cieľom prilákať nových zákazníkov. Ponúknite darčeky na nákupy, zľavy na počesť prvej transakcie, spustite kampaň „Zoznámenie“ a vyberte najatraktívnejšie podmienky.

ako prilákať klienta

Odporúčaná