Obchodná komunikácia a etika

Ako priťahovať ľudí k podnikaniu

Ako priťahovať ľudí k podnikaniu

Video: Penzión v nádhernom prostredí Malých Karpát - podnikanie, bývanie a relax na jednom mieste 2024, Júl

Video: Penzión v nádhernom prostredí Malých Karpát - podnikanie, bývanie a relax na jednom mieste 2024, Júl
Anonim

Akékoľvek podnikanie si vyžaduje nielen neustále investovanie finančných aktív na údržbu a rozvoj, ale aj prilákanie nových účastníkov. Novoprijatí ľudia nie sú „umytými očami“, rodia nové nápady, prístupy a metódy, preto je dôležité ich prilákať do podnikania. Bez inovácií podnik neustále degraduje, degeneruje a mizne.

Image

Návod na použitie

1

Najskôr vytvorte plán na prilákanie ľudí do firmy. Napríklad, zvážte reklamnú kampaň. Ľudia sú opatrní pri oznamovaní o póloch a distribúcii letákov v metre, takže si kúpte čas v rádiu, objednajte si ticker v televízii, v metre a vo verejnej doprave. Usporiadajte reklamu tam, kde sa zhromažďuje cieľová skupina: Napríklad obchod so športovou výživou sa musí inzerovať v telocvičniach, nájdete tu nielen spotrebiteľov predávaných produktov, ale aj predajcov so športovým zameraním, ktorí budú slúžiť ako živá reklama a budú schopní poradiť svojim zákazníkom.

2

Po druhé, ponúknite ľuďom, ktorých nájdete, riešenie problému, ktorý ich trápi a ktorá účasť vo vašom podnikaní vám pomôže vyriešiť. Veľmi častým problémom je nedostatok finančných prostriedkov, často kvôli tomu, že celková mzda za jednotku času je nedostatočná. Celkovo je niekedy platba dostatočná, ale človek nemá dostatok času pre seba a svojich príbuzných, čo je depresívne. A vaše podnikanie môže ponúknuť lepšie podmienky - vyššiu mzdu a pohodlnú pracovnú dobu. Hlavná vec je presvedčiť osobu, že mu vaša spoločnosť poskytuje najlepšie príležitosti. Samotné podnikanie nepriťahuje ľudí, priťahujú ich výhody, ktoré im môže poskytnúť nové podnikanie. Toto je často spojené s ľudskými hodnotami, a nielen nevyhnutne s peniazmi a časom. Napríklad dobrá účtovníčka sa môže dohodnúť na spolupráci s vašou spoločnosťou, ak jej dáte príležitosť robiť veľa práce doma a tráviť čas s deťmi. Bude s vami pracovať aj za nižšiu platbu, aby sa mohla viac starať o svoje dieťa. Musíte sa naučiť vidieť hodnoty človeka, zistiť ich v procese komunikácie a nájsť príležitosti ponúknuť osobe presne to, o čom sníva.

3

Po tretie, musíte mať osobu, ktorá verí v seba samého, že sa bude vo vašom podnikaní vyrovnať a byť úspešná. To, že mu podnik poskytne príležitosť na zlepšenie svojich schopností a osobného rastu. Napríklad organizujte školenia. Dajte osobe predstavu o najlepších osobnostných črtách, ktoré mu pomôžu stať sa vynikajúcim špecialistom. Ak človeku pomôžete veriť v seba samého, môžete niekoľkokrát zvýšiť jeho produktivitu práce. Šéf, ktorý oceňuje obchodné a osobné kvality a vie, ako podporovať zamestnanca, je snom mnohých zamestnancov.

Odporúčaná