Druhy činností

Ako predať podnikateľský nápad

Ako predať podnikateľský nápad

Video: Zariadenie na vydávanie tekutín do ostrekovačov (finalista Podnikateľský nápad roka 2014) 2024, Júl

Video: Zariadenie na vydávanie tekutín do ostrekovačov (finalista Podnikateľský nápad roka 2014) 2024, Júl
Anonim

Na internete nemôžete počítať pripravené podnikateľské nápady, ktoré, ako sa zdá, len čakajú na ich realizáciu. Neexistuje však toľko užitočných nápadov, ako sa zdá. Ako predať dobrý obchodný projekt s najväčším prínosom?

Image

Návod na použitie

1

Aby bol podnikateľský nápad skutočne vyhľadávaným produktom, potrebuje slušný dizajn. Prinajmenšom na počiatočnej úrovni ho umiestniť na jednu z internetových stránok špecializujúcich sa na nákup a predaj podnikateľských nápadov.

2

Prejdite na jednu z týchto lokalít (napríklad na adrese http://dreamstory.ru) a vyplňte registračný formulár v prostriedku. Po registrácii kliknite na kartu Predať. Predložte zhrnutie svojej myšlienky navrhnutej tak, aby zaujala potenciálneho kupujúceho a čakala na odpoveď.

3

Vytvorte si vlastnú webovú stránku, na ktorej uverejníte všetky potrebné informácie o svojom nápade, ale prezentované takým spôsobom, aby ho nikto nemohol bezdôvodne použiť. Pri opise myšlienky nezabudnite vziať do úvahy tieto faktory: - myšlienka by sa mala rýchlo vyplatiť, - myšlienka by nemala vyžadovať značné investície, - prototypmi tejto myšlienky môže byť západný vývoj neznámy pre ruských občanov (v skutočnosti to tak nemusí byť), - myšlienka by sa nemala realizovať v je v rozpore s platným právom. Uveďte približné náklady na úplné informácie o tomto nápade (najlepšie, ak táto suma nepresahuje niekoľko stoviek rubľov) a dohodnite sa s optimalizátormi SEO o umiestnení za príslušný poplatok čakanie na odkazy na vaše stránky z iných zdrojov. Takýchto špecialistov môžete nájsť na externých burzách.

4

Ak chcete zaujať skutočne serióznych investorov, musíte pre podnik vypracovať podnikateľský plán, ktorý by mohol úspešne fungovať na základe vášho podnikateľského zámeru. V obchodnom pláne sa zvyčajne nachádzajú tieto položky: - opis podnikateľského zámeru a faktorov, ktoré ovplyvňujú jeho vykonávanie, - klady a zápory tohto nápadu (nezabudnite uviesť nevýhody na získanie dôvery investorov), - náklady na realizáciu tohto nápadu, - doba návratnosti podnikania; - postupnosť krokov pri implementácii myšlienky.

5

Potenciálnych investorov nájdete aj na internete. Jeden z najúplnejších zoznamov sa nachádza na adrese http://www.biztimes.ru/index.php?artid=1705. Upozorňujeme však, že domáci aj zahraniční partneri sa zaujímajú najmä o nápady z oblasti špičkových technológií.

6

Zistite, či vo vašej oblasti existuje podnikateľský inkubátor. Ak existuje, vyhľadajte podporu od svojich organizátorov a manažérov a predstavte im svoj projekt.

7

Ak sa obávate, že sa váš nápad zrealizuje a nebudete za to zaplatení, napíšte zhrnutie podnikateľského plánu a neodovzdajte ho investorom osobne, ale pošlite list s upozornením, aby ste mohli neskôr preukázať, že projekt patrí vám.

predaj podnikateľského nápadu

Odporúčaná