Obchodné riadenie

Ako predať LLC s dlhy

Ako predať LLC s dlhy

Video: Predaj, novostavby rodinného domu Rajka - Maďarsko 2024, Júl

Video: Predaj, novostavby rodinného domu Rajka - Maďarsko 2024, Júl
Anonim

Najjednoduchší spôsob, ako zlikvidovať spoločnosť s ručením obmedzeným, je predať takúto organizáciu novým vlastníkom. Zároveň sa mení hlavný účtovník a vedúci spoločnosti. V budúcnosti teda všetku zodpovednosť za spoločnosť a za všetky finančné transakcie v nej budú niesť noví vlastníci a úradníci.

Image

Návod na použitie

1

Najprv musíte vybrať kandidatúru nového zakladateľa a vedúceho spoločnosti. Pripravte všetku finančnú, obchodnú a zákonnú dokumentáciu, aby ste ju mohli predložiť daňovému úradu vášho mesta alebo okresu.

2

Ďalej budete musieť zaplatiť štátny poplatok v predpísanej výške. V notárskej agentúre overte podpisy nového zvoleného generálneho riaditeľa o žiadosti o zápis novej organizácie do Unified State Register právnických osôb (formulár P14001).

3

Odošlite potrebné dokumenty na registráciu štátu federálnej daňovej službe. To by sa malo dosiahnuť prostredníctvom nového vodcu spoločnosti. Potom v tej istej pobočke daňovej služby dostanete nasledujúci balík dokumentov:

- výpis z Jednotného štátneho registra právnych subjektov o novom zakladateľovi spoločnosti a jeho novom generálnom riaditeľovi;

- osvedčenie o registrovaných zmenách v zakladajúcich dokumentoch spoločnosti LLC (právna adresa spoločnosti, jej kontaktné údaje a bankové údaje);

- osvedčenie o registrácii zmien, ktoré sa netýkajú základných dokumentov organizácie.

4

Nezabudnite vziať do úvahy, že na rozdiel od transakcií s nehnuteľnosťami musíte zaregistrovať nielen prevod majetku na nového majiteľa, ale aj samotnú zmluvu. Zmluva sa považuje za uzavretú až od okamihu jej registrácie.

5

Pri registrácii kúpnej zmluvy na spoločnosť s ručením obmedzeným predložte bez zbytočného odkladu tieto dokumenty:

- súvaha;

- účtovné knihy spoločnosti;

- znalecký posudok nezávislého audítora vypracovaný po audite spoločnosti;

- zoznam všetkých existujúcich dlhov s uvedením ich splatnosti a výšky.

6

Vypracovať akt o prijatí a prevode všetkých finančných a obchodných dokumentov organizácie. Na tomto formulári by mal byť uvedený nielen váš podpis, ale aj podpis nového vlastníka spoločnosti, nového hlavného účtovníka a podpisy ostatných úradníkov, ak je to stanovené v novej charte spoločnosti.

ako previesť dlh

Odporúčaná