nepopulárne

Ako predať výrobok alebo službu

Ako predať výrobok alebo službu

Video: Tomáš Vrtík (Expandeco) - Ako na predaj B2B služieb pre e-shopy? 2024, Júl

Video: Tomáš Vrtík (Expandeco) - Ako na predaj B2B služieb pre e-shopy? 2024, Júl
Anonim

Vytvorili ste vynikajúcu službu pre spotrebiteľov alebo nevyhnutný produkt. Meradlom vášho úspechu je, samozrejme, predaj. Líši sa predaj tovaru od predaja služieb alebo existujú jednotné systémy?

Image

Návod na použitie

1

Produkt Ak potrebujeme konkrétny produkt, predstavujeme si ho celkom jasne. Jeho tvar, štruktúra a farba, veľkosť, štýl a dizajn. Môžeme zmerať priestor pre tovar z kategórie "nábytok" alebo vyskúšať krém na tvár, pomocou vzorkovača v časopise, na vyhodnotenie jeho vlastností. V obchode sa môžeme obrátiť na degustačný promo stojan a vyskúšať propagovaný potravinový produkt, aby sme osobne overili jeho chuť a kvalitu. Jedným slovom, hlavnou vlastnosťou tovaru je jeho hmatateľnosť, schopnosť vyskúšať a vyhodnotiť výrobok pred jeho zakúpením. Koncentrácia kupujúceho zo strachu z neúspešného nákupu nie je veľká a dá sa ľahko odstrániť, stačí ponúknuť vyskúšať alebo vyskúšať váš produkt.

2

Služby súvisiace s predajom služieb sú o niečo ťažšie ako produkt, ale sú zaujímavejšie. Zakúpením služby dostávame prísľub, že tí, ktorým dôverujeme, splnia úlohu včas a vo vysokej kvalite. Je ťažké dôverovať cudzincom a dokonca aj platiť za ich sľuby. Hlavnou vlastnosťou služby oproti produktu je nehmotnosť, nie schopnosť správne posúdiť kvalitu pred nákupom. Obava zákazníka z neúspešného nákupu je vysoká, ale môže byť prekonaná alebo aspoň znížená. Na toto by sa malo zamerať vaše úsilie o predaj služieb.

3

Ako predávať Aby ste mohli predávať produkt, musíte presvedčiť potenciálnych kupcov o jeho kvalite. Môžete zavesiť veľa veľkostí oblečenia, aby si ich každý mohol vyskúšať alebo si zariadiť ich oblečenie podľa postavy na svojom mieste. Ak chcete ochutnať kozmetiku, mali by ste zariadiť „Deň krásy“ a make-up s pomocou vašej kozmetiky všetkým, aby boli presvedčení o kvalite vašich výrobkov.

Pri predaji služby je najdôležitejšou vecou, ​​na ktorú by ste sa mali zamerať, aby bola služba čo najhmatateľnejšia. Ponúknite bezplatnú skúšobnú jazdu alebo vykonajte krátku skúšobnú verziu. Zaznamenajte video o tom, ako vaša služba vyriešila podobné problémy iného klienta. Pozvite potenciálneho kupca do zákulisia, ukážte mu podrobne a povedzte, čo robíte, aby ste sa dokázali efektívne a včas vyrovnať s úlohou, aké materiály a vybavenie používate.

4

Dodatočná hodnota a doplnkové služby Dodatočnou hodnotou produktu môže byť prestíž jeho značky alebo obalu výrobku, ktorá je vhodná na recykláciu. Napríklad krásna krabica zo železných cukroviniek, ktorá sa dá použiť ako rakva. Pri predaji služby je ďalšou hodnotou záručný alebo pozáručný servis, poskytovanie ďalších služieb, ktoré poskytujú klientovi ešte väčšie pohodlie.

Image

Odporúčaná