Obchodné riadenie

Ako predávať chlieb

Ako predávať chlieb

Video: Predávajú odznaky na chlieb 2024, Júl

Video: Predávajú odznaky na chlieb 2024, Júl
Anonim

Predaj chleba je vyšší, čím viac predajňa spĺňa spotrebiteľské preferencie cieľového publika. Ak sa obchod nachádza v rezidenčnej štvrti s domami 60 - 70. rokov, ťažko stojí za rozšírenie ponuky drahých výrobkov. Naopak, v elitnej nízkopodlažnej sídlisku má zmysel otvoriť pekáreň špecializujúcu sa na rakúske alebo francúzske pekárske špeciality.

Image

Budete potrebovať

priestory, obchodné vybavenie, výrobky, personál

Návod na použitie

1

Nájdite sklad, ktorý spĺňa požiadavky regulačných orgánov. Pamätajte, že musí mať potrebné kapacity - toto upozornenie je dôležité najmä v prípade, že v obchode plánujete vyrobiť si pekáreň. Väčšina typov zariadení na pečenie - miešačky cesta, rozdeľovače cesta, chladiace a vykurovacie zariadenia - spotrebúva dosť veľa elektriny. A získanie ďalších kapacít je režijnou záležitosťou.

2

Vykonajte potrebné opravy v miestnosti, v ktorej chcete obchodovať s chlebom. Konštrukcia haly je lepšie nepreťažovať zbytočnými detailami. Na takýchto miestach vyzerá dobre drevo, prútené prvky (napríklad vysoké koše na chlieb atď.). Dajte prednosť vyplneniu osvetlenia. Nezabudnite, že pre všetky materiály použité pri stavbe musíte mať osvedčenia o zhode.

3

Získajte obchodné vybavenie. Ak si želáte, môžete si vybrať umiestnenie počítadiel na stenu. Ako možnosť zvážte usporiadanie ostrovov parietálnych ostrovov. V ideálnom prípade by boxy na pečenie chleba mali mať osobitný zvýraznenie. Nezabudnite na vybavenie pokladnice, ako aj na skladovanie a vybavenie pre ďalšie technické miestnosti. Aby obchod, ktorý predáva chlieb, dosiahol zisk, nestojí to za to šetriť zariadenie.

4

Vytvorte zoznam sortimentov, s ktorými chcete obchodovať. Existujú dva spôsoby, ako sa rozvíjať. Alebo najskôr vyberte dodávateľov ponúkajúcich najvýhodnejšie podmienky pre vás a potom urobte sortiment svojich výrobkov. Alebo uprednostnite akýkoľvek región (napríklad Rakúsko alebo Francúzsko) a hľadajte minipekárne ponúkajúce pravý rakúsky alebo francúzsky chlieb.

5

Možno si myslíte, že máte dostatok zdrojov na to, aby ste do svojho obchodu umiestnili malú produkciu. Potom by ste mali zvoliť, či to bude produkčný chlieb na pečenie zo zmrazených polotovarov alebo celý cyklus. V prvom prípade môžete sporák umiestniť priamo do haly. Druhá možnosť si bude vyžadovať pridelenie niekoľkých ďalších miestností.

6

Ladenie obchodného procesu. Vytvorte si zoznam zamestnancov, najmite zamestnancov, uskutočnite školenie predaja s predajcami a ostatnými zamestnancami kontaktnej zóny. Prijmite pravidlá základných princípov úspešného predaja chleba: pred uvedením na trh sú všetky výrobky podrobené manželstvu; zajtra by nemal zostať nijaký bochník; po 19 hodinách zľava na chlieb - 30 - 50 percent.

Venujte pozornosť

Ak pracujete s malými pekárskymi výrobkami, obzvlášť starostlivo vyberte dodávateľa. Kupujúci majú na tieto výrobky najväčší počet sťažností.

Užitočné rady

Aby sa chlieb predával so ziskom, je dôležité dôkladne vypracovať sortiment a objednať čo najviac výrobkov, ktoré je možné predať za jeden deň.

Ako pripraviť chlieb v pekárni

Odporúčaná