Obchodné riadenie

Ako propagovať produkt

Ako propagovať produkt

Video: Prečo propagovať produkty nie je najlepšie riešenie 2024, Júl

Video: Prečo propagovať produkty nie je najlepšie riešenie 2024, Júl
Anonim

Kupujúci vás nenájde sám, aby bol váš produkt alebo služba v dopyte, musíte ju propagovať na trhu, inzerovať a preukázať výhody v porovnaní s konkurenciou.

Image

Návod na použitie

1

Ak chcete propagovať produkt, musíte najprv určiť, pre koho pracujete.

Na modernom, ekonomicky rozvinutom trhu má právo na prežitie iba tovar a služby zamerané na zákazníka. Musíte mať nielen možnosť predať svoj produkt, ale musíte najskôr študovať trh a určiť, čo potrebuje. Ak sa ocitnete vo výklenku, ktorý je príliš plný, bez ohľadu na to, koľko úsilia vynaložíte, výsledok z nich bude nulový. Starostlivo si preštudujte svoje cieľové publikum - kto sú títo ľudia, dostali vysokoškolské vzdelanie, žijú v rodine alebo dávajú prednosť voľným vzťahom? Majú deti a zvieratá, chodia na dovolenku do zahraničia alebo do krajiny? Odkiaľ títo ľudia pracujú a odkiaľ dostávajú informácie?

Image

2

Študujeme kanály propagácie produktov.

Každý chápe, že teraz je všetko na svete postavené na reklame. Reklama však už dávno presiahla rámec nášho známeho pohľadu na ňu. Nejedná sa o predstierané televízne reklamy ani sladké chvályhodné články v časopisoch a novinách, nie o piesne v rozhlasových reklamných jednotkách alebo o obyčajné nudné reklamné tabule s rozmermi 3x6. Reklama sa stala interaktívnou a presunula sa najmä do oblasti priameho predaja a internetu.

Image

3

Priamy predaj.

Takzvaný priamy marketing je dobrý, pretože pracujete priamo s klientom. Môžete sledovať jeho reakcie, výrazy tváre a gestá, nemusíte sa obávať, že nemáte dostatok vysielacieho času na preukázanie všetkých výhod vášho produktu. Klient, ktorý sa už o nákup potenciálne zaujíma, si nemyslí, či takýto nákup v zásade potrebuje, z podobných produktov si vyberie tú pravú.

Image

4

Propagácia na internete.

Moderný marketing tovaru a služieb sa z väčšej časti presunul na internet. Klient už nechce počúvať vaše príbehy o tom, aký úžasný produkt vyrábate, chce vidieť recenzie tých, ktorí tento produkt používajú, aby vedel všetko o jeho výhodách a nevýhodách.

Pred niekoľkými rokmi, aby ste predpokladali, že ste prítomní v sieti, ste jednoducho museli vytvoriť webovú stránku. Potom sa iba stránky zmenili na dobré stránky, plné jasného a zaujímavého obsahu, interaktívne, čo klientovi umožnilo vidieť váš produkt, otočiť ho, stlačiť tlačidlá a zistiť, čo sa stane. Na webových stránkach spoločnosti je teraz menej textu, mnohé z nich prechádzajú na infografiku - kontext sa vytvára vo forme veľkej ilustrácie s vysvetľujúcimi podpismi ako v komikse. Vyžaduje sa viditeľnosť a jednoduchosť.

Image

5

Seo optimalizácia a kontextová reklama.

Stále viac ľudí uprednostňuje vyhľadávanie informácií o produkte alebo službe, namiesto toho, aby sa obracali na hotovú reklamu. Na tento účel sa najčastejšie používajú vyhľadávacie nástroje. V našej krajine je obvyklé používať Yandex, ale spoločnosť Google tiež vykazuje pomerne vysoké sadzby. Seo optimalizácia je zložitý technický a copywritingový proces, v dôsledku ktorého sa webová stránka vašej spoločnosti alebo propagovaného produktu začína objavovať vo vyhľadávačoch alebo sa dokonca dostáva na vrchol. Aby sa to stalo, je napísaný reklamný text obsahujúci kľúčové slová a všitý do poľa lokality. Kľúčové slová sú najbežnejším vyhľadávaním vášho produktu.

Pri kontextovej reklame kupujete najbežnejšie odkazy z vyhľadávacích nástrojov a vaša reklama vyzerá ako hypertextový odkaz vedúci na vaše stránky.

Image

6

Propagácia na sociálnych sieťach a blogoch.

SMM - marketing sociálnych médií - propagácia produktov na sociálnych sieťach je čoraz obľúbenejšia. To by malo zahŕňať aj fóra a blogy. Veľa ľudí sa v sociálnych sieťach spája do záujmových komunít, diskutuje o tovare a službách, kvalite výrobkov, ich cenách a nevýhodách. Musíte nielen identifikovať strediská diskusie o vašom produkte, ale tiež aktívne podporovať komunikáciu v nich, a ak neexistujú, vytvorte ich sami. Blogy vám tiež môžu pomôcť. Lídri verejnej mienky, blogy - tisíciny čítané veľkým počtom ľudí môžu byť skvelou reklamnou platformou. Súhlasíte s vlastníkom blogu a píše recenziu o vašich produktoch, môže pripustiť, že príspevok bol zaplatený alebo s ním budete súhlasiť takým spôsobom, že rozdá vašu reklamu pre jeho osobný názor, čo môže jeho čitateľov vyprovokovať k nákupu vášho produktu.

Každý deň sa zvyšuje počet nástrojov na propagáciu tovaru a služieb, hľadajú nové spôsoby, flexibilne premýšľajte a úspech vás nenechá čakať!

Image

Odporúčaná