Obchodné riadenie

Ako skontrolovať platnosť licencie

Ako skontrolovať platnosť licencie

Video: Recomendaciones si te detiene la policía por conducir sin licencia 2024, Júl

Video: Recomendaciones si te detiene la policía por conducir sin licencia 2024, Júl
Anonim

Na účely kontroly procesu poskytovania služieb a výroby tovaru, ktorý podlieha licencii, vykonávajú zástupcovia licenčného orgánu a iných oddelení, v ktorých pôsobnosti je činnosť organizácie, vykonávať plánované a neplánované inšpekcie činností organizácií. Ako sa vykonávajú a aký môže byť dôvod neplánovanej kontroly?

Image

Návod na použitie

1

Ak chcete poznať dobu platnosti vašej licencie, kontaktujte licenčný úrad so žiadosťou a požiadajte o výpis z registra licencií. Ale buďte opatrní, pretože vaše odvolanie môže iniciovať neplánovaný audit vašej organizácie, najmä ak platnosť vašej licencie uplynie a nemáte ešte predložené dokumenty na jej obnovenie.

2

Komisia sa zvyčajne zapája do plánovaných inšpekcií organizácií nie viac ako jedenkrát za 2 roky. Trvanie takejto kontroly nie je dlhšie ako 5 dní. Najmenej 3 dni vopred vás budeme informovať o blížiacom sa audite. Ak ste napríklad majiteľom bezpečnostnej spoločnosti, komisia skontroluje úroveň poskytovaných služieb a vplyv licencií na zbrane a špeciálne vybavenie.

3

Ak sa v dôsledku plánovaného inšpekčného postupu zistia akékoľvek nezrovnalosti, pripravte sa na návštevu komisie zo strany licenčného orgánu a ďalších útvarov s neplánovanou inšpekciou, ktorá bude čoskoro nasledovať.

4

Neplánovaná kontrola sa okrem toho vykonáva v týchto prípadoch:

- po prijatí informácií od štátnych kontrolných orgánov o tom, že užívateľ licencie porušil podmienky a požiadavky licencie;

- po odvolaní občanov, samostatných podnikateľov alebo právnických osôb so sťažnosťami na porušenie ich záujmov a práv konaním držiteľa licencie;

- po prijatí ďalších dokumentov a iných dôkazov o porušení.

5

Poskytnite všetky potrebné dokumenty na overenie. Ak je inšpekcia neplánovaná, budete musieť okrem dokladov zdokumentovať aj zdôvodnenie alebo vyvrátenie vašich krokov.

6

Získajte jednu z 2 kópií aktu vypracovaného podľa výsledkov auditu. Ak boli zistené porušenia, zákon naznačuje, ktoré podmienky boli porušené. Okrem toho sú uvedené aj lehoty na odstránenie porušení.

7

Po vyriešení všetkých porušení písomne ​​informujte licenčný úrad.

Odporúčaná