Obchodná komunikácia a etika

Ako viesť predajné školenie

Ako viesť predajné školenie
Anonim

Predajné školenie sa odporúča pre každú spoločnosť, ktorá má záujem o marketing svojich výrobkov. Frekvencia školení je rôzna a závisí od konkrétnej situácie. Napríklad pre spoločnosti, v ktorých je častý obrat medzi obchodnými zástupcami, bude štvrťročné vedenie školení optimálne.

Image

Budete potrebovať

Obchodný tréner; skupina; miestnosť, v ktorej môžu účastníci sedieť v kruhu

Návod na použitie

1

Spustite predajné školenie pozdravom, vysvetlite jeho účel, informujte skupinu o praktických zručnostiach, ktoré im školenie poskytne. Nezabudnite vyjadriť výhody, ktoré získa každý účastník. Nech sú tieto informácie vyjadrené v nejakých štatistických údajoch z príkladu práce kolegov. Nepreháňajte čísla; ako ukazuje prax, viac ako 5 až 6 aritmetických hodnôt sa človek učí zle. Úvodná časť kurzov by nemala trvať dlhšie ako 5 minút. Potom nasleduje zahrievanie.

2

Ráno strávte motorickým cvičením. Spúšťanie modulu, napríklad po obede, je lepšie uprednostniť mentálne zahriatie. Iným spôsobom sa táto akcia nazýva „obchodný most“ a je primárnou fázou ponorenia sa do témy. Okrem zahrievania poskytuje školenie aj mini-prednášky, v ktorých poskytujete teoretický materiál. Nasledujú cvičenia na precvičenie jednoduchej jednoduchej zručnosti. Ďalšie - obchodné hry, ktoré zahŕňajú získanie zručnosti pozostávajúcej z desiatich samostatných zručností.

3

Oznamte účastníkom tému prvej fázy. V školení o predaji sa nazýva „Kontakt Štart“. Vysvetlite, aké dôležité je urobiť priaznivý dojem. Vás naučí, ako to urobiť správne. Precvičte si skupinovú zručnosť v tematickej hre. V druhej fáze školenia musia účastníci ovládať techniku ​​identifikácie potrieb. Vždy používajte rovnaký algoritmus znalostí, zručností a zručností. Preskočenie ktoréhokoľvek z jeho komponentov bude mať za následok zlyhanie školenia.

4

Precvičte si techniku ​​vetovania. Po zistení želaní kupujúceho mu musíme niečo odporučiť. Ďalším krokom zo strany klienta môžu byť výhrady. Naučte účastníkov počúvať tieto návrhy bez prerušenia alebo prerušenia. Po vyslovení námietok musí dobrý predajca urobiť opravy v pôvodnom návrhu a uviesť ho druhýkrát.

5

V poslednej časti školenia sa naučte, ako pracovať s odpormi zákazníkov a ako úspešne dokončiť transakciu. Nezabudnite si vypracovať techniku ​​dokončenia kontaktu. Školenie predaja sa spravidla končí cvičením so spätnou väzbou. Ďakujem účastníkom, diskutujte o tom, čo sa im počas tréningu páčilo a čo sa im nepáčilo. Nepodľahnite provokáciám. Hlavná vec je, že všetko, čo sa deje počas hodín, sa odohráva v pokojnej a priateľskej atmosfére.

Venujte pozornosť

Ak vaša spoločnosť často mení konfiguráciu, vzhľad alebo funkčnosť produktov, nezabudnite s obchodnými zástupcami uskutočniť nové školenie predaja.

Užitočné rady

Školenie predaja môžete viesť rozdelením na moduly. Nie vždy je možné viesť osemhodinové vyučovacie hodiny (to je to, čo pokračuje klasický výcvik).

Súvisiaci článok

Ako vytvoriť školenie predaja

ako viesť výcvik

Odporúčaná