Obchodné riadenie

Ako propagovať spoločnosť

Ako propagovať spoločnosť

Video: Tv joj propaguje zrušenie hotovosti 2024, Júl

Video: Tv joj propaguje zrušenie hotovosti 2024, Júl
Anonim

Propagácia spoločnosti spočíva v tandeme troch marketingových prvkov: prieskum trhu a spotrebiteľov, reklama, PR. Pre efektívnosť prvej časti je potrebný výskum. Druhá časť je závislá od rozpočtu. Tretí, na rozdiel od očakávaní tvorivosti, je plný starostlivej premyslenej práce, ale nakoniec vyplatí prvé dve.

Image

Budete potrebovať

  • - počítač

  • - telefón

Návod na použitie

1

Vykonajte marketingový prieskum trhu, na ktorom spoločnosť pôsobí. Ak to ľudské zdroje umožňujú - samy osebe, ak to umožňuje materiál - externou výskumnou spoločnosťou. Hlavné otázky, na ktoré by ste mali dostať odpovede: Kto sú konkurenti? Čo ponúkajú? Prečo si vaši potenciálni zákazníci kupujú svoj produkt alebo službu?

2

Rozhodnite sa, či môžete nejakým spôsobom pridať spotrebiteľom vlastnosti produktu, ktorý ponúkate. Postupujte podľa dvoch krokov. Nájdite ich a porovnajte ich s konkurenčnými vlastnosťami produktu. Druhý krok - skúste kombinovať. To, čo ponúkate, bude teda pre cieľové publikum výhodnejšie ako iné produkty na trhu. Spoločnosť, ktorá ponúka vysoko konkurenčné produkty, je dokonca príjemné sa uvoľniť.

3

Definujte reklamnú stratégiu. Budete propagovať spoločnosť prostredníctvom médií alebo budú výrobky natoľko úzko špecializované, že relevantná bude iba priama distribúcia konečným spotrebiteľom. S cieľom propagovať spoločnosť možno má zmysel hľadať partnerov pre krížový marketing - krížovú propagáciu rôznych produktov a služieb určených pre jedno publikum. V konečnom dôsledku to nemusí byť výmenná reklama, samozrejme, ak je vaša činnosť v záujme vlastníka reklamného média.

4

Navrhnite kampaň PR. PR sa líši od reklamy tým, že je rádovo menej nákladný. Aby sa však propagovala firma, tieto kampane by sa mali viesť podľa plánu a nie z času na čas. Preto sa zvyčajne vyvíjajú okamžite na akúkoľvek dobu - povedzme na šesť mesiacov alebo rok.

5

Vytvorte stratégiu propagácie spoločnosti na internete. World Wide Web je jedným z najdrahších reklamných médií. Zohľadniť to samozrejme, ak cieľové publikum produktu alebo služby, ktorú ponúkate, nie je používateľom internetu, napríklad dôchodcom, je sotva rozumné.

6

Značka značky. Na propagáciu spoločnosti je potrebné zabezpečiť častý kontakt cieľovej skupiny s vašou značkou. Kontakt môže byť, vrátane vizuálneho. Nezabudnite na web. Internetová propagácia je jedna vec a virtuálna kancelária je druhá. Pokúste sa urobiť stránku informačnou, ľahko ovládateľnou a prístupnou pre vyhľadávače.

7

Vytvárajte informačné príležitosti - schopnosť často a zadarmo blikať na stránkach elektronických a papierových médií. Publikujte tlačové správy najmenej raz mesačne, ale nezabudnite - musia byť navrhnuté tak, aby vzbudili záujem nielen konečného spotrebiteľa, ale aj redaktorov novín a časopisov. Kvalita kompilácie vydaní tiež do značnej miery určuje, ako rýchlo propagujete spoločnosť.

Venujte pozornosť

Propagácia je riskantná záležitosť. Preto by ste mali pracovať opatrne, konať na princípe „opatrenia sedemkrát, znížiť jeden -“.

Užitočné rady

Na podporu firmy je potrebná stratégia. A aby to prinieslo plánovaný zisk zo dňa na deň - jemná taktika.

ako propagovať spoločnosť

Odporúčaná