Obchodné riadenie

Ako propagovať reštauráciu

Ako propagovať reštauráciu

Video: BABINO | Dedina s najväčším počtom kníh a učiteľov Demir Hisar | Macedónsko 2024, Júl

Video: BABINO | Dedina s najväčším počtom kníh a učiteľov Demir Hisar | Macedónsko 2024, Júl
Anonim

Podľa odborníkov sa trh miest verejného stravovania v Moskve vôbec nepovažuje za „prehriaty“, navyše v porovnaní s niektorými európskymi mestami takéto miesta nemáme dosť. Prečo má vaša reštaurácia tak málo zákazníkov a ako tento problém vyriešiť?

Image

Návod na použitie

1

Má vaša reštaurácia obchodníka? Ak nie, potom je čas najať sa. Úlohou obchodníka je zhromažďovať a analyzovať informácie o sortimente v reštauráciách vašej kategórie, cien, konkurentov. Na prvý pohľad tu nie je nič komplikované a zdá sa, že sa to dá urobiť nezávisle pomocou internetu, zákazníckych profilov a ďalších podobných vecí. To však nie je úplne pravda - po prvé, zhromažďovanie informácií vyžaduje veľa času a po druhé, pre jeho podrobnú analýzu je potrebné mať dostatok vedomostí z rôznych oblastí - ekonomika, správa značiek atď.

2

Určite v oblasti, kde sa nachádza vaša reštaurácia, existuje niekoľko ďalších takýchto zariadení. Stojí za to navštíviť, rovnako ako klient, aby videli rozsah, ceny, úroveň služieb, nejaké nápadité nápady. Najlepšie to urobíte u obchodníka. Preto podľa výsledkov jednoducho zmeníte svoj sortiment - pridajte pár „bežných“ jedál, ktoré sú rovnako žiadané, inzerujte jedlo, ktoré váš konkurent nemá, ale máte. Jedlá, ktoré sa vôbec nevyžadujú, sa najlepšie odstránia z jedálneho lístka.

3

Je jednoducho úžasné, koľko reštaurácií v Moskve má úplne neosobné mená ako „Elmira“. Možno, že v sovietskych časoch sa klient nestaral, čo sa nazýva reštaurácia - bolo ich príliš málo. Teraz však meno hrá veľmi dôležitú úlohu. Nenechajte šetriť peniaze za služby odborníka na pomenovanie alebo dokonca branding. Názov vašej reštaurácie by mal byť jasný a nezabudnuteľný, aby si ho klient, ktorý videl jeho reklamu napríklad v metre, naň dlho pamätal. Názov by samozrejme mal odrážať podstatu reštaurácie (pre japonskú reštauráciu sú dôležité niektoré japonské motívy, asociácie s japonským životným štýlom, jedlo atď.).

4

Pomerne veľkú úlohu hrá interiér a usporiadanie stolov - ľudia by mali byť aspoň príjemní pri sedení pri stole, nie príliš preplnení a príliš širokí. Haly reštaurácie je vhodné navrhnúť v určitom štýle, aby prestali byť anonymné. Svetlá vitrína reštaurácie, napríklad imitácie jedla, priťahuje pozornosť - spôsobuje chuť do jedla. Pri vchode by ste mali zavesiť menu so zvýraznenými propagačnými akciami a špeciálnymi ponukami, ako aj novými jedlami.

5

Dôležitú úlohu zohráva aj služba: klient sa nechce vrátiť do reštaurácie, kde čašníci nie sú zdvorilí, uprataní, slúžia pomaly, zamieňajú si menu atď. Je lepšie najať si dobrých čašníkov so skúsenosťami a zaplatiť im viac ako lacnejších študentov, ale neustále dostávame sťažnosti od zákazníkov.

6

Uvedené metódy sú iba príkladmi akcií na propagáciu reštaurácie. Spravidla sú dôležité jeho nuansy. Ale čím rýchlejšie majiteľ reštaurácie, v zásade začína akékoľvek kroky na jeho propagáciu, čím skôr mu jeho reštaurácia začne prinášať zisk.

Dobré stránky o podnikaní.

Odporúčaná