Obchodné riadenie

Ako spravovať kapitál v roku 2017

Ako spravovať kapitál v roku 2017

Video: Dua Lipa - 'Be The One' (Live At Capital's Summertime Ball 2017) 2024, Júl

Video: Dua Lipa - 'Be The One' (Live At Capital's Summertime Ball 2017) 2024, Júl
Anonim

Dostali ste nečakane veľké dedičstvo, vyhráte v lotérii alebo ste našli poklad? Nezáleží na tom, ako k vám táto suma prišla, je dôležité pochopiť, ako sa s ňou zbaviť, ak nie ste podnikateľ alebo finančník, a vo všeobecnosti, ak ste úprimní, ste nikdy nevideli takéto sumy ani o nich snívali. Samozrejme, ide buď o výlet po celom svete, alebo o všetko, čo sa týka usporiadania letných pobytov, alebo dokonca o charitatívnu prácu. Ako však človek môže minúť nielen peniaze, ale prinútiť ich pracovať pre seba?

Image

Budete potrebovať

Najprv choďte do kníhkupectva, kde si môžete kúpiť nasledujúce a podobné knihy: „Kapitál od nuly alebo Cesta k finančnej slobode v Rusku“ a „Pozor: akcie! Alebo pravda o investovaní v Rusku“ od G. Erdmana. Tituly vás môžu upozorniť, ale verte mi, tieto honosné obaly a tituly skutočne skrývajú užitočné informácie.

Návod na použitie

1

Plánujeme! Všetko to začína plánom a písomným plánom - je vhodnejšie formulovať a usporiadať svoje myšlienky. Pred sebou je hárok papiera, pero a šálku voňavej kávy. Je čas zamerať sa a rozhodnúť sa, aké sú vaše priority.

2

Koľko peňazí máte? Keď sa teraz rozhodnete pre priority, môžete rozdeliť dostupnú sumu - v závislosti od vašich cieľov.

3

Ak ste zo svojej podstaty podnikateľ, potom „okrúhla“ suma vám pomôže začať podnikať. Peniaze samozrejme nie sú určujúcim faktorom, nakoniec, ak nie ste schopní riadiť svoje podnikanie, jednoducho ich môžete stratiť. V počiatočnej fáze sa však zbavíte dôležitého problému - hľadania úveru za výhodných podmienok alebo investora. Pre tých, ktorí chcú otvoriť svoje podnikanie, existuje veľmi informatívny portál - www.bishelp.ru .

4

Uprednostňovanie pasívneho príjmu je najjednoduchším a najbezpečnejším spôsobom, ako odporučiť otvorenie účtu v dobrej banke a život „na úrok“. Táto metóda má jednu nevýhodu: záujem je zvyčajne nízky.

Svoj kapitál si môžete postupne budovať (možno ešte nemáte dosť na vilu pri mori, o ktorej tak často snívate?) Investovaním do cenných papierov, napríklad do akcií. Táto metóda v Rusku spôsobuje najväčší počet sporov. Každé vaše druhé zoznámenie vám povie, že ste blázni a okamžite stratíte všetko pre cent. Investovanie do cenných papierov je skutočne oveľa rizikovejšie ako otvorenie bankového účtu. Neponáhľajte sa však s poplachom. Po prvé, mnohí z nich nechápu rozdiel medzi špekuláciami na burze (v dôsledku čoho mnohí jednoducho strácajú peniaze) a investovaním. Po druhé, vždy je ľahšie nájsť dôvod, prečo by ste nemali robiť nič, než prečo to stojí za to.

5

Vaša znalosť cenných papierov a investovania je určite dosť malá. Nenechajte sa leniví - čítajte knihy na túto tému. Mnohé z nich sú napísané vo veľmi prístupnom jazyku, napríklad: „Pozor: akcie! Alebo pravda o investovaní v Rusku“ od G. Erdmana. Toto vám uľahčí správne rozhodovanie.

6

Charita je v civilizovaných európskych krajinách bežnou vecou. Stále máme predstavy o darovaní peňazí do opatrovateľských domovov, útulkov pre zvieratá a environmentálnych fondov, ktoré sú stále veľmi skeptické - no, to je mentalita. Ak nepatríte medzi takýchto skeptikov a nechcete pomôcť akejkoľvek organizácii, je lepšie nezávisle kontrolovať, kam vaše peniaze pôjdu. Prevod určitej sumy osobne riaditeľovi opatrovateľského domu na zlepšenie životných podmienok starších ľudí môže niekedy znamenať zlepšenie životných podmienok samotného riaditeľa.

7

A opäť o knihách. Bohužiaľ, nikde - na všetkých školách a univerzitách - sa nenaučia finančnú gramotnosť. Ľudia často nevedia nič o bankových účtoch ani o cenných papieroch ani o investovaní. Preto sa zapojte do samovzdelávania, a preto nakupujte a čítajte knihy. Začnite s jednoduchou a populárnou, potom, keď všeobecne pochopíte predmet, bude ľahšie vnímať komplexnejšie informácie.

Knihy navyše učia pozitívne myslenie. Ak chcete zmeniť svoj život, musíte najskôr zmeniť svoje myslenie.

Skvelé miesto pre tých, ktorí chcú začať podnikať

Odporúčaná