Obchodné riadenie

Ako rozšíriť rozsah

Ako rozšíriť rozsah

Video: Jak rozšířit rozsah hlasu o 2 oktávy atd. - tipy triky pro zpěváky 2024, Júl

Video: Jak rozšířit rozsah hlasu o 2 oktávy atd. - tipy triky pro zpěváky 2024, Júl
Anonim

Bohatý sortiment vždy pomáha prilákať viac zákazníkov a zvýšiť konkurencieschopnosť vašej obchodnej spoločnosti. Rozširovanie sortimentu je vhodné, ak to umožňuje obchodná oblasť, a existujú aj dostatočné logistické kapacity.

Image

Budete potrebovať

- analýza sortimentu

Návod na použitie

1

Analyzujte dostupný sortiment. Najlepšie je vykonať analýzu ABC, ktorá zahŕňa klasifikáciu všetkých produktov predávaných do troch kategórií. V tomto prípade sa uplatňuje známy marketingový princíp Pareto: je to 20% tovaru, ktorý poskytuje 80% príjmu. Na prilákanie väčšieho počtu kupujúcich vrátane tých, ktorí súčasne nakupujú od samotnej bežiacej skupiny, sú potrebné nové produktové rady.

2

Starostlivo analyzujte organizáciu priestoru v obchodnej oblasti a logistiku skladu. Pokúste sa ich optimalizovať tak, aby im pridelili nové miesto v sortimente. Vypočítajte, koľko jednotiek produktov rôznych kategórií môžete umiestniť.

3

Najprv zadajte komoditné položky, ktoré sa líšia cenou od dostupných. V závislosti od druhu obchodu a cieľovej klientely môžete ponúknuť tovar s nižšou alebo vyššou hodnotou. V každom prípade ďalšia možnosť zvýši vašu konkurencieschopnosť.

4

Pokúste sa rozšíriť sortiment o exkluzívne produkty. Vyberte vzácne, vysoko kvalitné výrobky, ktoré sa nenachádzajú u vašich bezprostredných konkurentov. Informujte zákazníkov o svojej novej značke alebo type produktu. Zákazníci môžu k vám cielene ísť za exkluzívnym tovarom a zároveň získať viac známych pozícií. Týmto spôsobom môžete zvýšiť celkový obrat.

5

Starostlivo sledujte vývoj nových produktov vo svojom odbore. Pokúste sa ich dať ako prvý. Reklama na uvedenie nových produktov je spravidla dostatočne veľká, takže nemusíte propagovať ďalšie kroky. Ovládajte dopyt po novo zadaných pozíciách. Po niekoľkých mesiacoch predaja dopyt neustále klesá. A v tomto prípade sa môžete rozhodnúť, či nechať nové miesto v hlavnom sortimente alebo ho zobraziť.

Užitočné rady

Venujte pozornosť požiadavkám zákazníkov. Zákazníci sa veľmi často pýtajú na dostupnosť produktu. Ak sa otázka opakuje veľmi často, stojí za to uviesť výrobok do sortimentu.

ako analyzovať sortiment

Odporúčaná