Obchodné riadenie

Ako rozvíjať marketingovú stratégiu

Ako rozvíjať marketingovú stratégiu

Video: Marketingové digiTALKy: Biznis marketingová stratégia 2024, Júl

Video: Marketingové digiTALKy: Biznis marketingová stratégia 2024, Júl
Anonim

Marketingová stratégia je jednou z hlavných súčastí úspešného podnikania. Musí byť nevyhnutne konkurencieschopná, pretože iba takáto stratégia dokáže presvedčiť kupujúcich, aby kúpili presne váš produkt. Efektívna marketingová stratégia je tiež adaptívna: v nej môžete vždy zmeniť niektoré podrobnosti výberom najúčinnejšieho mechanizmu.

Image

Návod na použitie

1

Ak chcete vyvinúť efektívnu marketingovú stratégiu, musíte jasne poznať kvalitu produktu, ktorý vaša spoločnosť vyrába, alebo služieb, ktoré poskytuje. Pamätajte, že ponúkate produkt (službu) ľuďom, ktorí o tom nemajú predstavu, čo znamená, že by ste mali vedieť všetko o produkte a čo je najdôležitejšie, jeho výhody oproti konkurenčným produktom. Zistite vlastnosti produktu, porozprávajte sa s vývojármi, zistite jeho výhody a nevýhody.

2

Určite sa rozhodnite pre cieľové publikum - okruh ľudí, pre ktorých je váš produkt určený. Napríklad v módnom priemysle spoločnosti vyrábajúce pánske odevy a vyvíjajúce veci pre mužov a mladých ľudí nazývajú typom svojho klienta „náš mladý muž“. Preto určte typický portrét kupujúceho výrobkov vašej spoločnosti: jeho vek, pohlavie, sociálna príslušnosť, úroveň príjmu. Ak je to možné, skúste zistiť vkus a preferencie publika, napríklad vykonajte prieskum na internete alebo použite papier na ulici, v kaviarni atď.

3

Zistite, kto je váš konkurent. Identifikujte čo najviac produktov, ktoré sú produkované konkurentmi a ktoré predstavujú skutočnú rivalitu vášho produktu. Pokúste sa zistiť, aké marketingové stratégie používajú a ako zostávajú na trhu. Zistite ceny stanovené konkurentmi, systém zliav, ktorý používajú. Vyskúšajte svoje propagačné produkty.

4

Určte základné ceny svojho produktu. Pritom sa spoliehajte na údaje z vývojového oddelenia a obchodného oddelenia. Ceny by mali byť nielen konkurencieschopné, ale mali by tiež prinášať určitú úroveň ziskovosti. Navrhnite kampaň na propagáciu produktov vrátane predaja a zliav. S ich pomocou môžete prilákať pomerne široké cieľové publikum, aj keď nemáte prostriedky na plnohodnotnú reklamnú kampaň.

Odporúčaná