management

Ako rozvíjať projekt

Ako rozvíjať projekt

Video: MECASYS - PROTOTYPOVÉ SÚČIASTKY 2024, Júl

Video: MECASYS - PROTOTYPOVÉ SÚČIASTKY 2024, Júl
Anonim

Na vypracovanie projektu musíte prísť s obchodným plánom (konceptom) a potom ho vypočítať. Ten sa netýka iba ziskovosti, ale aj skutočnosti: aký dôležitý je rozvinutý koncept, nájde odpoveď s cieľovým publikom, aké motívy budú mať pre klientov (zákazníkov, zákazníkov).

Image

Budete potrebovať

  • - počítač

  • - telefón

  • - výsledky marketingového výskumu

Návod na použitie

1

Opíšte svoj podnikateľský plán na papieri. Bude to koncepcia predchádzajúca vývoju projektu. Na niekoľkých listoch stručne odpovedzte na otázky: aký druh výrobku; aké aktíva sú potrebné na jeho výrobu; kto potrebuje produkt; podľa potreby; ako informovať publikum o tom, že ho máte; ako motivovať cieľovú skupinu k nákupu; ako zorganizovať predaj alebo dodávku konečnému spotrebiteľovi. Tieto otázky sa mierne zmenia, napríklad pokiaľ ide o službu. Napriek tomu je služba produktom. A hlavné body koncepcie budú rovnaké.

2

Predtým, ako ho popíšete, analyzujte, ako sa opísaný koncept zhoduje s tým, ako ste si predstavovali budúci projekt. Každý z nás má v úmysle trochu zjednodušiť budúce podnikanie. Zatiaľ čo projekt opísaný na papieri vyžaduje podrobnejšie informácie.

3

Diskutujte o svojom obchodnom pláne s kolegami. Aj keď je vývoj projektu záležitosťou jednej osoby, bolo by pekné vyjadriť svoje myšlienky a argumenty ľuďom, ktorým dôverujete, kvôli ich kompetenciám. V tejto fáze je dobré usporiadať sériu cieľových skupín, aby sa prediskutovali výhody a nevýhody produktu.

4

Zhromaždite cieľové skupiny. Najprv sa rozhodnite, koľko bude. 3-4 cieľové skupiny sa považujú za optimálne, ak je projekt určený pre úzky segment kupujúcich a až 10, ak ide o produkt hromadnej spotreby. Rozhodnite sa, aké kritériá a ako vyberiete účastníkov. Pozvite ich. Vypracujte prezentáciu projektu alebo vyrobte prototypy. Formulujte otázky, na ktoré chcete odpovedať. Rozhodnite sa, kto bude moderátorom - vedúcim fokusných skupín, kto - pozorovateľom. Na zaznamenanie neverbálnych reakcií účastníkov je potrebný pozorovateľ. V extrémnych prípadoch môže byť pozorovateľ nahradený videokamerou, ale ľudia pred kamerou sa spravidla správajú zdržanlivejšie.

5

Podporte výsledky získané pomocou cieľových skupín pomocou údajov z marketingového prieskumu. Napríklad budete potrebovať údaje o stave výrobného trhu (kto vyrába ten istý produkt, za akú cenu predáva, jeho hlavné charakteristiky spotrebiteľa). Zvážte aj informácie o trhu zákazníkov. Vypracovanie portrétu potenciálnej cieľovej skupiny pomôže so zameraním budúceho projektu na spotrebiteľov. Trh predávajúceho (keď boli spotrebitelia nútení kúpiť to, čo je) sa už skončil. Teraz kupujúci na trhu, a on diktuje svoje vlastné pravidlá, ktoré musia byť brané do úvahy pri vývoji projektu.

Venujte pozornosť

Pri vývoji projektu by ste sa nemali riadiť iba touto myšlienkou, aj keď sa vám zdá byť vynikajúca. Vyzbrojte sa kalkulačkou a vypočítajte, či je toto všetko v číslach zaujímavé.

Užitočné rady

Ak chcete kompetentne vypracovať projekt, má zmysel nerobiť to sám, ale tímom 3-4 ľudí.

ako vypracovať plán v roku 2019

Odporúčaná